Diprosalic, unguent

Citeste prospectul medicamentului  Diprosalic, unguent si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Dermatozele hiperkeratozice care raspund la tratament corticosteroid topic (psoriazis, eczeme cronice, dermatita seboreica, ihtioza). Diprosalic lotiune este indicat pentru indepartarea manifestarilor inflamatorii ale psoriazisului si dermatitei seboreice ale scalpului.

Compozitie: Betametazona dipropionat (0,05%) si acid salicilic (2% lotiune, 3% unguent).

Actiune: Dipropionatul de betametazona, un corticosteroid sintetic, are actiune antiinflamatorie, antipruriginoasa si vasoconstrictoare. Acidul salicilic administrat local are proprietati keratolitice, bacteriostatice si fungicide.

Dozare si administrare: O pelicula fina de Diprosalic unguent trebuie aplicata pe zona de piele afectata de doua ori pe zi, dimineata si seara. Aplicati cateva picaturi de Diprosalic lotiune pe zonele afectate ale pielii paroase si masati cu blandete pana cand medicamentul patrunde in piele, de doua ori pe zi, dimineata si seara.

Reactii adverse: Au fost raportate reactiile uzuale ale corticosteroizilor topici: usturime, iritatie locala, foliculita, eruptii acneiforme, hipertricoza, semne de atrofie a pielii. Acidul salicilic poate provoca dermatite.

Contraindicatii: Hipersensibilitatea la unul dintre componentele preparatului. Contraindicat in tuberculoza dermica si infectii virale precum vaccina si varicela.

Precautii: In caz de fenomene de iritatie locala sau sensibilizare precum si de infectie supraadaugata, tratamentul trebuie intrerupt. Absorbtia sistemica creste daca se administreaza pe suprafete mari de corp sau daca se foloseste tehnica ocluziva. Administrarea la copii, femei gravide, necesita precautii speciale. Tratamentul trebuie oprit temporar, cand acidul salicilic provoaca o uscare excesiva a pielii. Aplicarea pe rani deschise sau portiuni de piele cu solutii de continuitate trebuie evitata. Diprosalic nu este indicat pentru uz oftalmic.

Forma de prezentare: Diprosalic unguent - tub de 15 g; Diprosalic lotiune - flacon de 30 ml.

Conditii de pastrare: A se pastra la o temperatura cuprinsa intre 2 si 30 grade Celsius.

Producator: Schering-Plough

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Ultralan si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Dermatoze inflamatorii,...
Citeste prospectul medicamentului TRiderm, unguent si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Dermatozele...
Citeste prospectul medicamentului Triderm, crema si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Dermatozele...