FITOMENADION , solutie injectabila

Citeste prospectul medicamentului FITOMENADION , solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Intoxicatie acuta cu anticoagulante cumarinice; profilactic sau curativ in alte sangerari prin hipoprotrombinemie sau hipovitaminoza K; in boala hemoragica la nou-nascut, in cursul tratamentului cu salicilati, in icterul obstructiv, in bolile hepatice (eficacitatea este slaba) sau intestinale, in cazul folosirii indelungate de antibiotice administrate oral etc.

Prezentare farmaceutica: Fiole a 1 ml solutie apoasa coloidala injectabila continand fitomenadiona 10 mg (cutie cu 5 buc.).

Actiune terapeutica: Vitamina K naturala, actioneaza antihemoragic prin perfectarea sintezei hepatice a protrombinei si a altor factori ai coagularii (VII, IX si X); efectul este relativ rapid - se instaleaza in 3-4 ore - intens si prelungit.

Mod de administrare: La adulti, obisnuit intramuscular 5-40 mg o data pe zi (in functie de gravitate); in urgente, intravenos, foarte lent, 2-10 mg/zi (in intoxicatia acuta cu cumarinice se pot injecta pana la 40 mg/zi), la nou-nascuti si sugari, curativ, intramuscular 1-2 mg/zi; profilactic, intramuscular 0,5-2 mg, oral 1-2 mg (in boala hemoragica). Dozarea poate fi controlata prin timpul Quick sau prin trombotest.

Reactii adverse: Injectarea intravenoasa rapida poate provoca congestia fetei, sudoratie, senzatie de constrictie toracica, dispnee, cianoza, tahicardie, colaps, chiar accidente letale; foarte rar intoleranta, cu fenomene de soc; la nou-nascuti fitomenadiona poate fi cauza de hiperbilirubinemie (rareori).

Contraindicatii: Intoleranta la fitomenadiona (atentie la simptomele de soc); prudenta la nou-nascuti si la sugari. Solutia injectabila de fitomenadiona nu trebuie amestecata cu alte solutii pentru injectare sau perfuzie.

Producator: Terapia S.A.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului CLORHIDRAT DE PILOCARPINA , fiole si afla pentru ce este indicat si cum se...
Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...