Gabaran, comprimate filmate

Indicatii: Epilepsie: ca monoterapie in tratament convulsiilor partiale, cu/fara fenomene de generalizare secundara, la adulti si copii peste 12 ani.

Siguranta si eficacitatea monoterapiei la copii cu varsta sub 12 ani nu au fost inca determinate. in tratamentul asociat al convulsiilor partiale, cu/fara fenomene de generalizare secundara, la adulti si copii incepand cu varsta de 3 ani. Durerea neuropatica: la adulti cu varsta peste 18 ani.

Forma de prezentare: Comprimate filmate 600 mg, 800 mg; ct. x 3 blist. x 10 cpr.

Doze si recomandari: Epilepsie: Adulti si copiii peste 12 ani: 900-3600 mg/zi. Initial 300 mg de trei ori pe zi (TID) din prima zi, sau titrand doza astfel: in prima zi 300 mg in priza unica; a doua zi: cate 300 mg de doua ori pe zi; a treia zi: cate 300 mg de trei ori pe zi. Apoi, doza poate fi crescuta, cu adm. divizata in trei doze egale, pana la o doza maxima de 3600 mg/zi. Intervalul maxim intre doua adm., in cazul adm. a trei doze pe zi, nu trebuie sa depaseasca 12 ore. Copii cu varsta intre 3 si 12 ani: 25-35 mg/kg/zi, divizat in trei prize egale (de 3 ori pe zi). Titrarea initiala pana la o doza eficace poate fi facuta in trei zile, administrand 10 mg/kg/zi in prima zi, 20 mg/kg/zi in a doua zi si 30 mg/ kg/zi in a treia zi. Apoi, doza poate fi crescuta, cu adm. divizata in trei doze egale, pana la doza maxima de 35 mg/kg/zi. Au fost bine tolerate doze de pana la 40-50 mg/kg/zi. Durerea neuropatica la adulti: Doza initiala: 900 mg/zi, divizat in trei doze egale si titrat, daca este necesar, in functie de raspuns, pana la o doza maxima de 3600 mg/zi. La pacientii cu functia renala alterata se ajusteaza doza in functie de clearance-ul creatininei.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la gabapentin sau compusii produsului.

Atentionari: Intreruperea brusca a tratamentului poate duce la status epilepticus. intreruperea sau inlocuirea tratamentului cu alt medicament antiepileptic trebuie facuta in mod treptat, timp de minim 1 saptamana. Atentie la asocieri cu: antiacide continand aluminiu si magneziu.

Reactii adverse: Durere abdominala, durere dorsala, oboseala, febra, cefalee, infectii virale, vasodilatatie, constipatie, anomalii dentare, diaree, dispepsie, cresterea apetitului, uscaciune oro-faringiana, greata si/sau varsaturi, leucopenie, edeme periferice, fracturi, mialgii, confuzie, tulburari de coordonare, depresie, ameteli, dizartrie, labilitate emotionala, insomnie, nervozitate, somnolenta, tremor, spasme, tuse, faringita, rinita, abraziuni, acnee, prurit, rash, ambliopie, diplopie, impotenta.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Tegretol si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Epilepsie: crize...
Citeste prospectul medicamentului Stazepine si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Epilepsie. Nevralgii....
Citeste prospectul medicamentului Primidon, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Epilepsie...