Isosorbid dinitrat 10 mg

Citeste prospectul medicamentului Isosorbid dinitrat10 mg si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Tratamentul curativ si profilactic al crizelor de angina pectorala, tratamentul adjuvant in insuficienta cardiaca cronica, endoarterita obliteranta, retinita angiospastica si alte afectiuni insotite de spasme ale vaselor periferice.

Compozitie: 10 mg isosorbid dinitrat, excipienti q.s. pentru un comprimat.

Actiune terapeutica: Antianginos vasodilatator. Isosorbid dinitrat este un coronarodilatator si vasodilatator general, determinand scaderea rezistentei opusa de peretii vaselor sanguine periferice si, in consecinta, scaderea tensiunii arteriale.

Circulatia sistemica este influentata prin cresterea elasticitatii arterelor mari, interesand mai putin lumenul arteriolelor. Diminueaza tonicitatea venelor reducand afluxul de sange in cordul drept (supraincarcarea cordului), avand ca efect scaderea volumului si a presiunii de umplere diastolice. In paralel scad presiunea sistolica si diastolica din artera pulmonara si presiunea in cordul drept, se reduce presiunea in peretele miocardic, scazand necesarul de oxigen al acestuia. Irigatia miocardului se imbunatateste prin cresterea fluxului sanguin si in zonele ischemice. Intensitatea actiunii este proportionala cu doza, iar durata de actiune este mai mare decat a nitroglicerinei. Administrarea sublinguala asigura o absorbtie rapida si integrala a produsului si evitarea primului pasaj hepatic, prin care acesta se metabolizeaza intr-o proportie mai mare.

Reactii adverse: Pot sa apara cefalee, vertij, oboseala, mai ales la inceputul tratamentului.

Contraindicatii: Soc, colaps, hemoragii cerebrale, traumatisme cerebrale, glaucom, hipersensibilitate la produs, primele trei luni de sarcina, ingestie de alcool.

Doze, mod de administrare: Instituirea tratamentului cu Isosorbid dinitrat, dozele si modul de administrare vor fi stabilite de catre medic.

In general, pentru profilaxia crizelor anginoase, se administreaza 40-120 mg pe zi, in 4 prize (1-3 comprimate o data).

Forma de prezentare: Cutii continand 1 blister cu 20 comprimate.

Conditii de pastrare: In ambalajul original, la temperatura ambianta (15 - 25 grade Celsius). Termen de valabilitate: 2 ani.

Producator: Labormed

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Isosorbide dinitrate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Cardiopatie...
Citeste prospectul medicamentului Romisodin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Medicamentul se...
Citeste prospectul medicamentului Procorum Retard si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Cardiopatie...