Lusopress

Citeste prospectul medicamentului Lusopress si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Hipertensiune arteriala.

Compozitie: 1 comprimat contine 20 mg nitrendipina.

Actiune terapeutica: Nitrendipina este un derivat de dihidropiridina ce actioneaza ca antagonist de calciu, selectiv pe musculatura neteda a vaselor sanguine reducand astfel rezistenta periferica si consecutiv tensiunea arteriala. Avand un timp de injumatatire prelungit, Lusopress permite obtinerea efectului antihipertensiv cu numai o singura doza pe zi.

Contraindicatii: Hipersensibilitatea individuala la medicament. Lusopress nu se va administra in timpul sarcinii sau alaptarii.

Precautii: La pacientii cu afectiuni hepatice sau renale si la pacienti cu glaucom se recomanda administrarea cu prudenta si sub supraveghere medicala stricta.

Interactiuni medicamentoase: Asocierea cu alte antihipertensive este in general bine tolerata, dar este posibila potentarea efectului antihipertensiv. In particular, se recomanda supraveghere medicala atenta in timpul administrarii concomitente de beta-blocante, cimetidina deoarece efectul hipotensor poate fi intensificat. Asocierea cu digoxin poate creste nivelele sanguine de glicozid (la nevoie se vor ajusta dozele de digoxin).

Efecte adverse: Rareori pot aparea: cefalee, flushing si senzatie de caldura. Aceste efecte nedorite sunt de regula usoare si sunt posibile doar in primele saptamani de tratament, fiind reversibile. In cazuri extrem de rare pot aparea: vertij, greata, diaree, reactii dermice, prurit, tahicardie sau palpitatii.

Mod de administrare: Tratamentul se va individualiza functie de gravitatea afectiunii. Daca medicul nu prescrie altfel, se recomanda urmatoarele doze: Adulti: 1 comprimat pe zi dimineata sau 1/2 comprimat de doua ori pe zi dimineata si seara (doza zilnica totala de 20 mg Lusopress).

Daca sunt necesare doze crescute, doza zilnica poate fi crescuta pana la 1 comprimat de doua ori pe zi, dimineata si seara (doza zilnica totala de 40 mg Lusopress). Daca este necesara ajustarea dozei la 1/2 comprimat = 10 mg Lusopress, aceasta se va administra dimineata. In cazul pacientilor cu afectiuni hepatice sau renale cronice, metabolizarea si excretia medicamentului sunt intarziate. De aceea este necesara o ajustare individualizata a dozei. In acest caz se incepe tratamentul cu 1/4 comprimat Lusopress (5 mg) administrat dimineata. Comprimatele se administreaza cu apa, dupa masa.

Forma de prezentare: Cutie cu 28 tablete.

Producator: Berlin-Chemie Menarini Group

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...