Macmiror, ovule

Citeste prospectul medicamentului Macmiror, ovule si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Infectii urinare - cistite, uretrite, prostatite, pielonefrite - si infectii vulvo-vaginale cu flora mixta - Trichomonas, Candida, bacterii sensibile.

Prezentare farmaceutica: Comprimate (Macmiror) continand nifuratel 200 mg (cutie cu 20 buc.); ovule (Macmiror complex) continand nifuratel 250 mg si nistatin 100 000 U.I. sau nifuratel 500 mg si nistatin 200 000 U.I. (ovule "500") (cutie cu 15, respectiv 12 buc.); pomada vaginala (Macmiror complex) continand nifuratel 10 mg, nistatin 3 milioane U.I. la 100 g (tub cu 30 g).

Actiune terapeutica: Nifuratelul este un derivat de nitrofuran cu proprietati antitricomonazice, antifungice - activ indeosebi fata de Candida albicans, si antibacteriene (poate fi activ fata de colibacili, enterococi, streptococi, Proteus, stafilococi, este ineficace fata de gonococi); realizeaza concentratii active in urina si la nivelul vaginului. Nistatina (asociata in ovule si pomada vaginala) este un antibiotic antifungic eficace local, activ fata de Candida albicans.

Mod de administrare: intravaginal, 1-2 ovule sau un ovul "500"/zi;

Reactii adverse: Rareori greata, voma, diaree, eruptii cutanate alergice.

Contraindicatii: Alergie la una din componente; in timpul tratamentului vor fi evitate contactele sexuale; se vor evita bauturile alcoolice (posibilitatea de reactii de tip disulfiram).

Producator: Poli

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Macmiror, crema vaginala si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Macmiror, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Infectii...
Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...