Medociprin

Citeste prospectul medicamentului Medociprin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Medociprin este indicat pentru tratamentul unei singure infectii sau mai multor infectii asociate, cauzate de bacterii sensibile la ciprofloxacin: infectii ale tractului respirator; infectii ale urechii, nasului, gatului; infectii ale gurii, dintilor, maxilarelor; infectii ale tractului renal si/sau urinar; infectii ale organelor genitale, inclusiv gonoreea; infectii ale tractului gastrointestinal; infectii ale tractului biliar; infectii sau rani ale tesuturilor moi; infectii ale oaselor si articulatiilor; infectii de natura ginecologica si obstetricala; meningita; peritonita; infectii oftalmice; infectii sau risc de infectii la pacientii cu sistem imunitar deficitar (de ex: tratament cu imunosupresoare sau prezenta neutropeniei); decontaminare intestinala selectiva la pacientii tratati cu imunosupresoare.

Compozitie: Comprimate filmate continand 250 si 500 mg ciprofloxacin.

Actiune terapeutica: Ciprofloxacin este un nou derivat de sinteza al 4-chinolinei, cu activitate bactericida asupra unei game variate de germeni gramnegativi si grampozitivi.

Ciprofloxacin nu da reactie incrucisata cu penicilinele, cefalosporinele, aminoglicozidele, tetraciclinele; microorganismele rezistente la aceste antibiotice sunt in general sensibile la Ciprofloxacin.

Mod de administrare: Dozarea Medociprin-ului comprimate este determinata de severitatea si tipul infectiei, sensibilitatea agentului ce a cauzat infectia, precum si de varsta, greutate si functia renala a pacientului. Pentru adulti: Doza stabilita este de 250-750 mg de doua ori pe zi. In infectiile tractului urinar inferior si superior (in functie de severitate), se recomanda 250-500 mg, de doua ori pe zi. Pentru infectiile cu Streptococcus pneumoniae, doza recomandata este de 750 mg, de doua ori pe zi. Pentru majoritatea celorlalte infectii se administreaza 500-750 mg de doua ori pe zi.

La adultii cu infectii cu Pseudomonas ale tractului respirator inferior, doza normala este de 750 mg de doua ori pe zi. Desi farmacocinetica ciprofloxacinului ramane neschimbata la pacientii cu fibroza chistica, greutatea corporala redusa a acestora trebuie luata in consideratie cand se stabilesc dozele. In tratamentul gonoreei, se administreaza o singura doza de 250 mg. Cazurile de insuficienta renala nu necesita ajustarea dozelor uzuale, cu exceptia pacientilor cu insuficienta renala severa (clearance-ul creatininei.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Urospen n, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Uricol, granule efervescente si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Tinizol si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. INDICATII TERAPEUTICE Tratamentul...