Metilergometrina maleat, solutie interna

Citeste prospectul medicamentului Metilergometrina maleat, solutie interna si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: in injectii: metroragii ale delivrentei si post-partum, operatii cezariene, metroragii recidivante grave; menoragii severe, atonie uterina, metroragii dupa chiuretaj; pe cale orala: menoragii, metroragii in afara sarcinii.

Prezentare farmaceutica: Fiole a 1 ml solutie injectabila continand metilergometrina maleat 0,2 mg (cutie cu 10 buc.); drajeuri continand metilergometrina maleat 0,125 mg (flac. cu 50 buc.); solutie pentru uz intern continand metilergometrina maleat 0,25 mg/ml sau 20 picaturi (flac. cu 10 ml).

Actiune terapeutica: Hemostatic uterin, opreste metroragia actionand ocitocic, cu cresterea tonusului miometrului si comprimarea vaselor si sinusurilor sanguine; efectul este rapid (apare imediat dupa injectarea intravenoasa, in 2-5 minute dupa injectarea intramusculara si in 5-10 minute dupa administrarea orala), mai intens decat pentru ergometrina si mai durabil (se mentine circa 5 ore); are actiune vasoconstrictoare slaba.

Mod de administrare: Injectii intramusculare, o fiola (0,2 mg) o data, se poate repeta dupa 2-5 ore; in situatii de mare gravitate se injecteaza intra-venos lent (in cel putin 1 minut), 1/2-1 fiola (0,1-0,2 mg), sub controlul presiunii arteriale; oral 1-2 drajeuri, sau 10-20 picaturi (0,125-0,25 mg), de 3 ori/zi.

Reactii adverse si contraindicatii: Aceleasi ca pentru ergometrina (Ergomet); reactiile adverse legate de actiunea vasoconstrictoare sunt mai putin importante.

Producator: Biofarm

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Metilergometrina Maleat, solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Metilergometrina maleat, drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...