Ocuflash

Citeste prospectul medicamentului Ocuflash si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Produsul OCUflash® reprezinta solutia oftalmica ideala pentru îndepartarea corpilor straini din ochi.

In lipsa consultarii medicului oftalmolog, poate fi utilizat simplu, pe durata scurta pentru spalarea ochilor, fie prin instilarea in ochi sau utilizat pe comprese aplicate pe pleoape. Produsul este utilizat in cazul disconfortului la nivelul ochiului, precum senzatia de arsura, prurit si senzatia de corp strain in ochi. In practica, produsul OCUflash® este ideal sa fie utilizat, de exemplu:

1. pentru spalarea ochiului dupa tonometrie si gonioscopie,

2. pentru spalarea ochiului pentru indepartarea corpilor straini, a prafului si apei clorinate,

3. pentru indepartarea reziduurilor solutiilor de fluoresceina,

4. pentru spalarea secretiilor mucoase si purulente,

5. pentru spalarea ochilor dupa purtarea lentilelor de contact dure,

6. ca si solutie de prima intentie in eroziunile usoare ale conjunctivei si ochiului produse de substante acide si alcaline,

7. ca si solutie suportiva in inflamatiile conjunctivei, in general non-infectioase si infectiile cronice conjunctivale,

8. ca si solutie pentru indepartarea preparatelor cosmetice de la nivelul ochilor (pleoape si gene).

Produsul OCUflash® poate fi utilizat de catre adullti, tineri si copii. Datorita sigurantei produsului, poate fi utilizat la nou-nascuti, sugari, femei insarcinate si mame care alapteaza.

Compozitie si Mod de Prezentare

Compozitie: clorura de sodiu 7mg in 1ml

excipienti: clorura de benzalconiu 0,04mg in 1ml (0,004%), edetat disodic dihidric, clorura de potasiu, clorura de magneziu, polisorbat 80, tinctura de Euphrasia rostkoviana, tetraborat de sodiu, apa pentru preparate injectabile.

Ambalaj: 2x10 ml

Contraindicatii

Produsul OCUflash® nu trebuie administrat in cazul hipersensibilitatii la oricare dintre componenti.

Reactii Adverse

Produsul OCUflash® este foarte bine tolerat. Rareori, imediat dupa aplicare, poate sa apara o senzatie temporara de arsura usoara. De asemenea, poate sa apara reactie de hipersensibilitate.

Administrare

Dozare: Pentru relaxarea ochilor iritati si in scopul tratamentului suportiv al inflamatiilor non-infectioase ale conjunctivei si pleoapelor, se instileaza in sacul conjunctival al ochiului (ochilor) 1-2 picaturi de 1-4 ori pe zi. Pentru indepartarea corpilor straini din ochi, aplicati solutia pana ce corpul strain este indepartat, eventual pana la calmarea disconfortului.

Instructiuni pentru utilizare: Dupa deschiderea flaconului, produsul OCUflash® este pregatit pentru utilizarea oftalmica. Pacientul defileteaza capacul de siguranta, isi apleaca capul usor spre spate, intoarce flaconul si prin presarea acestuia aplica in sacul conjunctival inferior numarul respectiv de picaturi. Cantitatea aplicata de solutie depinde de calea de utilizare. La nevoie, picurarea sau spalarea ochiului afectat (cantitatea de solutie fiind eliberata si controlata prin presarea flaconului). In cazul inflamatiilor pleoapelor, solutia poate fi utilizata de asemenea aplicand comprese.

In timpul aplicarii, picuratorul nu trebuie sa atinga ochiul, pleoapa sau genele. La sfarsit, capacul trebuie refiletat strans pentru a preveni contaminarea eventuala. Flaconul trebuie depozitat in pozitie verticala.

Precautii: Produsul nu trebuie utilizat dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Odata deschis, utilizati produsul pana la 28 de zile. Dupa instilarea produsului OCUflash® , refiletati strans capacul flaconului.

Producator

Unimed Pharma Slovacia

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...