Oxprenolol

Citeste prospectul medicamentului Oxprenolol si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Hipertensiune arteriala mai ales forme cu circulatie hiperkinetica si debit cardiac crescut, forme cu hiperninemie, sau asociat cu Hipopresol si Nefrix; angina pectorala (ca tratament de fond) - este de ales in angina cronica stabila; aritmii de patogenie simpato-adrenergica, aritmii digitalice; sindrom psihovegetativ cu anxietate, tahicardie, palpitatii si circulatie hiperkinetica.

Prezentare farmaceutica: Drajeuri continand oxprenolol 40 mg (flac. cu 40 buc.).

Actiune terapeutica: Antihipertensiv, antianginos si antiaritmic prin blocare beta-adrenergica; are si actiune slab stimulanta beta-adrenergica (agonist partial); efectul nu este cardioselectiv.

Mod de administrare: In hipertensiunea arteriala, tratamentul se incepe cu 80 mg (2 comprimate) de 2 ori/zi, crescand, dupa nevoie, la 240-320 mg/zi, in functie de valorile tensionale; in angina pectorala doza uzuala este de 80 mg (2 drajeuri), de 2 ori/zi, se poate creste pana la 160 mg de 2 ori/zi; in aritmii doza obisnuita este de 40 mg o data/zi, se poate creste la 80-120 mg/zi (in 2-3 prize).

Reactii adverse si Contraindicatii: Aceleasi ca pentru Propranolol; datorita activitatii simpatomimetice intrinseci se considera ca riscurile sunt ceva mai mici la bolnavii cu deficit de pompa cardiaca si tulburari de conducere, in bronhopneumopatiile cronice obstructive, in afectiunile ischemice periferice si la diabetici. Blocantele beta-adrenergice figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi).

Producator: Terapia S.A.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Tenstaten si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Hipertensiune arteriala. ...
Citeste prospectul medicamentului Miniten 25, 50 comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Hiposerpil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Hipertensiune arteriala...