Risatarun

Citeste prospectul medicamentului Risatarun si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Risatarun are ca substanta activa Deanolaceglutamat si se utilizeaza in terapiile cerebrale.

Va rugam sa cititi cu atentie prezentul prospect, intrucat contine informatii importante despre modul de utilizare al medicamentului. Daca aveti intrebari, adresati-va medicului sau farmacistului.

1.Descrierea medicamentului RISATARUN

Substanta activa: Deanol-aceglutamat

Prezentare: Solutie buvabila

2. Compozitie: 1 fiola(20 ml) contine:

Substanta activa: 1,0 g Deanolaceglutamat (respectiv 0,32 g Deanol)

Excipienti: Zaharina, arome naturale, apa, metil-4-hidroxibenzoat si propil-4- hidroxibenzoat.

3. Forma de prezentare si continut: Solutie buvabila

Pachet a 30 fiole a cate 20 ml.

4. Grupa terapeutica sau indicatii: Psihoenergetic

Indicatii: Tulburari ale performantei intelectuale, precum si stari de oboseala sau incapacitate patologica avand cauze cerebrale. Stari de retard psihosomatic general la varsta copilariei (inclusiv lipsa de randament scolar). Tulburari ale performantei sau coordonarii motorii cauzate de disfunctiile sistemului nervos central. Tulburari ale vigilitatii si luciditatii, de orice provenienta. Sechele ale traumatismelor cerebrale la varsta copilariei.

Tulburari afective, ale reflexelor sau contactelor. Astenie, apatie, oboseli patologice si surmenaj. Labilitate intelectuala in mediul familial-social si dificultati comportamentale la varsta copilariei.

Enuresis nocturn, mai ales in conditiile existentei unui retard psihosomatic.

Contraindicatii:

A nu se folosi RISARUN in caz de:

- epilepsie

- stare buna a pacientului (pentru a se evita exacerbari ale instinctelor sau afectelor

- sensibilitate la acest preparat sau la componentele sale.

Precautii:

A nu se utiliza in timpul sarcinii si alaptarii intrucat nu exista suficiente date.

Schimbari pe care le poate induce:

Nu se cunosc

Efecte secundare:

Nu se cunosc.

In cazul aparitiei de manifestari neobisnuite, adresati-va medicului sau farmacistului.

Mod de administrare:

Daca nu s-a prescris altfel, dozele sunt: de 1-4 ori pe zi, dar nu mai mult de 2 ori/zi pt.copii cantarind 10-20 kg. Fiecare priza consta intr-o jumatate de fiola, a se lua nediluata sau diluata in ½ pahar apa.

Cat timp trebuie luat?

Numai conform avizului medicului

Statutul retetei:

Obligatorie

Nu contine zahar. Indicat pt.diabetici

Acest medicament este pus in circulatie provizoriu. Ulterioare verificari ale calitatii farmaceutice din partea autoritatilor nu sunt excluse.

A se pastra in locuri inaccesibile copiilor!

Informatii pt.pacienti:

PROPRIETATI

RISATARUN actioneaza in diverse moduri. Substanta activa Deanolaceglutamat consta din: 2-dimetilaminoetanol (o etapa preliminara a colinei), care are un efect stimulativ asupra circulatiei sanguine si a sistemului nervos central, precum si N-acetil-L acid glutaminic , creste performanta creierului. Substanta activa patrunde in patul sanguin si constituie gazda preliminara medicamentoasa a acetilcolinei necesare creierului si sistemului nervos,ducand la accelerarea sintezei acesteia. Daca exista un deficit de acetilcolina care de exemplu sa duca la tulburari functionale sau o prelungire a fazei de relaxare a celulelor nervoase, este inlaturat;functiunea perturbata a celulelor nervoase revine la normal.Modul de functionare al RISATARUN consta in rezumat, in stimularea sintezei acetilcolinei si prin acesta, intr-o crestere a performantei cerebrale.Aceasta va fi activata in cazul existentei unei slabiciuni, iar in cazul unei deficiente datorata bolii sau varstei va fi intensificata. RISATARUN poate sa fie folosit pentru intarirea, coordonare si stimularea activitatii cerebrale si a psihicului, cat si in cazul starilor de surmenaj sau deficient patologic, cat si in tratamentul urmatoarelor tulburari ale performantei:

Micsorare a activitatilor intelectuale, sechele psihice si motorii ale sclerozei vaselor cerebrale sau leziuni ale acestora, insuficiente geriatrice si psihosomatice: ( incetinirea proceselor, slabirea contactelor, prin involutie senila),sindrom post-comotie si la accelerarea recuperarii dupa operatii pe creier sau neurochirurgicale.

RISATARUN duce la cresterea activitatii cerebrale, imbunatateste performanta cerebrala, coordonarea sistemului nervos central, amelioreaza capacitatea de concentrare si armonizeaza psihicul.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...