Santamin, comprimate

Citeste prospectul medicamentului Santamin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Terapia complementara a tulburarilor vasculare cerebrale. In cazuri de diminuare a functiilor cerebrale datorate varstei inaintate.

Compozitie: Santamin comprimate. Fiecare comprimat contine:

Dihidroergocornin methanesulfonat0,5 mg

Dihidroergocristin methanesulfonat0,5 mg

Dihidroergokriptin methanesulfonat0,5 mg

Santamin picaturi. Fiecare ml, adica 20 de picaturi, contine:

Dihidroergocornin methanesulfonat0,33 mg

Dihidroergocristin methanesulfonat0,33 mg

Dihidroergokriptin methanesulfonat0,33 mg

Actiune terapeutica: Santamin-ul exercita o actiune adrenosimpaticolitica, regleaza tonusul vascular si reduce contractia vasculara. Produce, de asemenea, o vasorelaxare selectiva si, in unele cazuri, accelereaza scaderea unei hipertensiuni patologice. Imbunatateste circulatia sanguina si metabolismul celulelor cerebrale, in scleroza cerebrala.

Mod de administrare: in general, doza medie este de 30 picaturi sau un comprimat de 3 ori pe zi, in timpul meselor, pentru o perioada de 2-3 luni. In cazuri speciale se recomanda astfel: Hipertensiune: in cazuri usoare 2-3 comprimate sau 60-90 picaturi pe zi, in timpul meselor, timp de cateva luni. Tulburari vasculare periferice: un comprimat sau 30 picaturi de 3 ori pe zi, timp de 4-6 luni. Geriatrie: 1-2 comprimate sau 30-60 picaturi de 3 ori pe zi, timp de 4-6 luni.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la medicament, spasm vascular cerebral acut, psihoze, bradicardie severa, porfirie intermitenta acuta.

Precautii la administrare: inainte de inceperea tratamentului trebuie sa se cerceteze posibilitatea ca simptomele sa fie secundare si reversibile cu un tratament mai specific. La intervale regulate trebuie sa se reexamineze aceasta posibilitate, cat si rezultatele terapiei si necesitatea de a se continua. Atentie in cazuri de bradicardie. Se recomanda sa se controleze tensiunea arteriala, pentru ca se poate observa o cadere a tensiunii. Trebuie sa fie tinut departe de copii.

Conditii de pastrare: Se pastreaza intr-un loc racoros, pana la 25 grade Celsius protejat de lumina.

Forma de prezentare: Santamin comprimate: Comprimate albe in flacon de 30 buc. Santamin solutie: Lichid incolor, transparent, in flacon de 20 ml.

Producator: "Santa" N. Balanos

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Santamin, solutie si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Terapia...
Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...