Simdax, concentratie pentru solutie perfuzabila

Citeste prospectul medicamentului Simdax, concentratie pentru solutie perfuzabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Tratamentul pe termen scurt al acutizarilor severe ale IC cronice.

Forma de prezentare:

Concentratie pentru solutie perfuzabila 2,5 mg/ml; ct. x 1 fl. x 5 ml

Doze si administrare:

Trat. trebuie initiat cu o doza de incarcare de 12-24 g evosimendan/kg, adm. in 10 minute, urmata de o p.intravenos continua de 0,1 g levosimendan/kg si minut. Trat. trebuie administrat intr-o sectie de terapie intensiva in care sunt disponibile facilitati adecvate de monitorizare si personal cu experienta in utilizarea agentilor inotrop-pozitivi.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la levosimendan sau la oricare din excipientii produsului. Obstructii mecanice semnificative care afecteaza umplerea sau ejectia ventriculara sau ambele. IR severa (clearance-ul creatininei < 30 ml/min). IH severa. hTA si tahicardie, severe. Antecedente de aritmie de tipul torsadei varfurilor.

Atentionari:

Precautie la pacientii cu IR sau IH uooara pana la moderata. Poate aparea o scadere a kaliemiei. Astfel, concentratiile plasmatice scazute de kaliu trebuie corectate inainte de administrarea produsului si kaliul plasmatic trebuie monitorizat in timpul tratamentului.

Reactii adverse:

Cefalee, hipotensiune arteriala, ischemie miocardica, extrasistole, fibrilatii atriale, tahicardie, ameteli, scaderea hemoglobinei, hipokaliemie, greata, varsaturi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...