Solian, comprimate

Citeste prospectul medicamentului Solian, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Tratamentul psihozelor. Stari productive: schizofrenie paranoica si productiva. Stari deficitare: schizofrenie, procese psihotice reziduale, stari de inhibitie cu retardare.

Compozitie:

Amisulprid 50 mg sau 200 mg; excipienti: amidon, lactoza monohidrat, metilceluloza, siliciu coloidal hidratat, stearat de magneziu 1 cpr.

Contraindicatii:

Alergie la amisulprid sau la oricare dintre excipienti.

Reactii adverse:

Uneori: insomnie, agitatie, somnolenta, ameteala, tulburari gastrointestinale, neliniste, galactoree, amenoree sau tulburari de menstruatie, ginecomastie, dureri de sani, disfunctii de orgasm si potenta, crestere in greutate. Rar: rigiditate musculara, spasm sau hipersalivatie. Extrem de rar: febra inexplicabila, tulburari de cunostinta.

Precautii:

Trebuie avertizat doctorul in caz de boli renale, boala Parkinson sau antecedente de crize epileptice. Solian poate afecta timpul de reactie, in consecinta capacitatea de a conduce vehicule sau de a utiliza masini poate fi alterata. A nu se administra copiilor.

Interactiuni medicamentoase: Pe timpul tratamentului nu trebuie consumate bauturi alcoolice. Se elibereaza numai cu prescriptie medicala.

Sarcina sau alaptare. Tumora prolactinica sau cancer mamar.

Actiune:

Amisulpridul este un neuroleptic caracterizat prin rapiditatea instalarii efectului sau asupra simptomelor psihozelor, atat celor productive cat si celor negative.

Mod de administrare:

Solian 50 mg este special indicat pentru tratamentul starilor deficitare sau de inhibitie in doze de la 50 la 250 mg pe zi (adica de la 1 la 5 comprimate de 50 mg zilnic). Sindroamele psihotice productive sunt tratate preferabil cu Solian 200 mg.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In orice familie, exista, probabil, o trusa de prim ajutor. Unii pun mai mult pret pe ea,...
Iei medicamente? Atunci e bine sa ai o alimentatie echilibrata, astfel incat pastilele sa produca efectul scontat,...
Medicamentele pe care le iei iti fac mai mult bine sau mai mult rau? E genul de...