Sotilen

Citeste prospectul medicamentului Sotilen si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Toata gama de afectiuni inflamatorii/reumatice: artrita reumatoida, osteoartrita, afectiuni acute musculo-scheletice, spondilita ankilopoetica, guta acuta, lumbago, redoare articulara, inflamatii din alte zone ale organismului.

Actiunea se instaleaza rapid (reducerea semnificativa a durerii incepe la 2 ore de la prima administrare, incurajand cooperarea pacientilor inca de la primele zile de tratament). Ameliorarea simptomelor este de lunga durata (aprox. 24 ore) - o noapte fara dureri si o dimineata fara redoare matinala maresc increderea pacientilor in tratamentul cu Sotilen.

Prezentare: Capsule continand piroxicam 20 mg.

Dozare si administrare: 20 mg/zi, dupa micul dejun, in tulburarile acute; doza de intretinere este de 10-30 mg/zi. In tulburarile acute musculo-scheletice: initial 40 mg zilnic in doza unica, apoi 20 mg/zi timp de 7-14 zile. In guta se recomanda 40 mg in prima zi, apoi cate 40 mg zilnic, intr-o singura doza sau divizat, timp de 4 - 6 zile.

Reactii adverse si precautii: Sotilen este in general foarte bine tolerat. Extrem de rar s-au semnalat simptome gastrointestinale, rar edeme (mai ales maleolare), ocazional au aparut tulburari ale hemoglobinei si hematocritului, neasociate cu sangerari gastro-intestinale evidentiabile. Se va administra cu prudenta la cardiaci (creste retentia lichidiana) si la pacientii cu antecedente gastro-intestinale (ulcer peptic).

Avantaje: Sotilen are actiune multifactoriala asupra patogenezei inflamatiei (inhiba biosinteza prostaglandinelor, inhiba migratia leucocitara, exsudatia plasmatica, proliferarea celulara, precum si eliberarea mediatorilor inflamatiei). Are interferenta minima cu stilul de viata al pacientului (administrare o data pe zi). Reda increderea pacientului cu afectiuni inflamatorii/reumatice.

Producator: Medochemie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...