Suxilep, solutie int.

Citeste prospectul medicamentului Suxilep, solutie interna si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Succinimida antiepileptica, este de ales in crizele minore (mic rau) si in crizele mioclonice; pentru a evita aparitia crizelor majore se recomanda uneori asocierea cu fenitoina, fenobarbital sau primidona.

Prezentare farmaceutica: Capsule continand etosuximida 250 mg (flacon cu 150 buc.); solutie pentru uz intern continand etosuximida 0,5 g/ml sau 30 picaturi (flacon cu 50 ml).

Mod de administrare: Oral, incepand cu 250 mg/zi, la copii intre 3-6 ani si 500 mg/zi la copiii mai mari si la adulti, se creste saptamanal cu cate 250 mg, dupa nevoie; dozele utile sunt cuprinse intre 250 si 1 200 mg/zi (obisnuit 20-40 mg/kg corp), fractionat, in timpul meselor.

Reactii adverse: Urticarie, la dozele mari anorexie, greata, voma, mai rar neliniste, fenomene parkinsoniene, foarte rar sindrom Stevens-Johnson, sindrom lupoid, leucopenie, chiar agranulocitoza, trombocitopenie, anemie aplastica.

Contraindicatii: Alergie la etosuximida si alte succinimide, discrazii sanguine (se face periodic controlul sangelui); multa prudenta sau se evita la renali sau la hepatici (se controleaza periodic urina si functia hepatica); prudenta in timpul sarcinii (doze minime intre zilele 20 si 40); prudenta la cei care au profesii ce solicita concentrarea intensa si prelungita a functiilor mintale (soferi, dispeceri etc.).

Producator: Godecke Parke Davis

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Suxilep, capsule si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Actiune terapeutica...
Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...