Telmisartan Teva

Citeste prospectul medicamentului Telmisartan Teva si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Telmisartan Teva este un medicament care contine substanta activa telmisartan.

Este disponibil sub forma de comprimate albe, ovale (20, 40 si 80 mg).

Telmisartan Teva este un "medicament generic". Aceasta inseamna ca Telmisartan Teva este similar cu un "medicament de referinta" deja autorizat in Uniunea Europeana (UE), numit Micardis.

Pentru ce se utilizeaza Telmisartan Teva?

Telmisartan Teva se utilizeaza la adultii cu hipertensiune esentiala (tensiune arteriala ridicata). Prin "esentiala" se intelege ca tensiunea arteriala ridicata nu are o cauza evidenta.

Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Telmisartan Teva?

Telmisartan Teva se ia pe cale orala, cu sau fara alimente. Doza recomandata este de 40 mg o data pe zi, dar este posibil ca unii pacienti sa obtina rezultate bune cu o doza de 20 mg. Daca nu se atinge valoarea tinta de tensiune arteriala, doza poate fi marita la 80 mg sau se poate adauga un alt medicament pentru hipertensiune, cum ar fi hidroclorotiazida.

Cum actioneaza Telmisartan Teva?

Substanta activa din Telmisartan Teva, telmisartanul, este un "antagonist al receptorilor de angiotensina II", ceea ce inseamna ca blocheaza actiunea unui hormon din organism numit angiotensina II. Angiotensina II este un vasoconstrictor puternic (o substanta care ingusteaza vasele sanguine). Prin blocarea receptorilor de care se leaga in mod normal angiotensina II, telmisartanul opreste efectul hormonului, permitand dilatarea vaselor sanguine. Aceasta duce la scaderea tensiunii arteriale, reducand riscurile asociate cu tensiunea arteriala ridicata, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale.

Cum a fost studiat Telmisartan Teva?

Dat fiind ca Telmisartan Teva este un medicament generic, studiile s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, Micardis. Doua medicamente sunt considerate bioechivalente daca produc in organism aceleasi niveluri de substanta activa.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Telmisartan Teva?

Dat fiind ca Telmisartan Teva este un medicament generic si ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, se considera ca beneficiile si riscurile sale sunt aceleasi cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Telmisartan Teva?

Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a concluzionat ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Telmisartan Teva are o calitate comparabila si ca este bioechivalent cu Micardis. Prin urmare, punctul de vedere al CHMP a fost ca, la fel ca in cazul Micardis, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Telmisartan Teva.

Alte informatii despre Telmisartan Teva:

Comisia Europeana a acordat Teva Pharma B.V. o autorizatie de introducere pe piata pentru Telmisartan Teva Pharma B.V., valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 26 ianuarie 2010. Autorizatia de introducere pe piata este valabila cinci ani, dupa care poate fi reinnoita.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 12-2009.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Zomen 7,5 mg si 30 mg comprimate filmate si afla pentru ce este indicat...
Citeste prospectul medicamentului Vidotin 4 mg si 8 mg, comprimate si afla pentru ce este indicat si...
Citeste prospectul medicamentului Vasocardin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii terapeutice: Hipertensiune...