Thiopental sodium

Citeste prospectul medicamentului Thiopental sodium si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Anestezie generala pentru interventii chirurgicale scurte sau manevre pentru diagnostic; inaintea administrarii anestezicelor inhalatoare.

Compozitie: Fiecare flacon contine: Tiopental de sodiu 1 g, 0,5 g.

Actiune terapeutica:

Thiopental Sodium este un barbituric cu actiune de scurta durata, pentru uz intravenos, pentru inductia anesteziei generale sau pentru producerea narcozei complete, cat si pentru hipnoza. Thiopental Sodium are actiune analgezica si miorelaxanta slaba.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la barbiturice, obstructie respiratorie, astm acut grav, socuri grave, porfirie; endoscopie perorala, pericardita constrictiva, boli cardiace si pulmonare, renale si hepatice grave, miastenie.

Efecte adverse: Tuse, stranut, laringospasm, bronhospasm. S-au constatat cazuri de hipersensibilitate, stari de voma postoperatorie, somnolenta, confuzie, amnezie si cefalee.

Precautii: In bolile cardiovasculare, insuficienta corticosuprarenala, hipertensiune intracraniana.

Mod de administrare: Adulti: Doza uzuala de inducere a anesteziei este de 100-150 mg injectate pe o perioada de 10-15 secunde. Daca pierderea constientei nu a aparut in 30 secunde - 1 minut, se poate administra o noua doza de 100-150 mg. Copii: 2-8 mg/kg corp.

Forma de prezentare: 50 flacoane a 1 g, 0,5 g.

Producator: EIPICO

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...