Tolura

Citeste prospectul medicamentului Tolura si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Tolura se utilizeaza în tratamentul hipertensiunii esentiale (tensiune arteriala mare) la adulti.

Tolura este un medicament care contine substanta activa telmisartan. Este disponibil sub forma de comprimate de culoare alba (rotunde: 20 mg; ovale: 40 mg; sub forma de capsule: 80 mg).

Tolura este un "medicament generic". Aceasta înseamna ca Tolura este similar cu un "medicament de referinta" deja autorizat în Uniunea Europeana (UE), numit Micardis. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, a se vedea documentul de întrebari si raspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizeaza Tolura?

Tolura se utilizeaza în tratamentul hipertensiunii esentiale (tensiune arteriala mare) la adulti. Prin "esentiala" se întelege ca tensiunea arteriala ridicata nu are o cauza evidenta.

Tolura se utilizeaza, de asemenea, pentru prevenirea problemelor cardiovasculare (probleme cu inima si vasele de sange), ca atacurile de cord sau accidentele vasculare cerebrale. Medicamentul se utilizeaza la pacientii care au avut în trecut probleme cauzate de cheaguri de sange (de exemplu boala cardiaca, accident vascular cerebral sau boala arteriala) sau care sufera de diabet de tip 2 care a produs leziuni la nivelul unui organ (precum ochii, inima sau rinichii).

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Tolura?

Pentru tratamentul hipertensiunii esentiale, doza recomandata de Tolura este de 40 mg o data pe zi, dar la unii pacienti este posibil sa aiba efect doza de 20 mg. Daca tensiunea arteriala tinta nu este atinsa, doza poate fi marita la 80 mg sau se poate adauga un alt medicament antihipertensiv, precum hidroclorotiazida.

Pentru prevenirea problemelor cardiovasculare, doza recomandata este de 80 mg o data pe zi. La începutul tratamentului cu Tolura, medicul trebuie sa urmareasca tensiunea arteriala a pacientului si poate hotarî sa ajusteze medicatia prescrisa pacientului pentru scaderea tensiunii arteriale.

Cum actioneaza Tolura?

Substanta activa din Tolura, telmisartanul, este un "antagonist al receptorilor de angiotensina II", ceea ce înseamna ca blocheaza actiunea unui hormon din organism numit angiotensina II. Angiotensina II este un puternic vasoconstrictor (o substanta care îngusteaza vasele de sange). Prin blocarea receptorilor de care se leaga în mod normal angiotensina II, telmisartanul împiedica efectul hormonului, permitand dilatarea vaselor de sange.

Aceasta permite scaderea tensiunii arteriale, reducand riscurile asociate cu hipertensiunea arteriala, de exemplu un atac de cord sau un accident vascular cerebral. De asemenea, permite inimii sa pompeze sangele mai usor, ceea ce poate ajuta la reducerea riscului de probleme cardiovasculare în viitor.

Cum a fost studiat Tolura?

Dat fiind ca Tolura este un medicament generic, studiile pe pacienti s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, Micardis. Doua medicamente sunt considerate bioechivalente daca produc în organism aceleasi niveluri de substanta activa.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Tolura?

Dat fiind ca Tolura este un medicament generic si ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, se considera ca beneficiile si riscurile asociate sunt aceleasi cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Tolura?

CHMP a concluzionat ca, în conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Tolura are o calitate comparabila si este bioechivalent cu Micardis. Prin urmare, în opinia CHMP, ca si pentru Micardis, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Tolura.

Alte informatii despre Tolura:

Comisia Europeana a acordat Krka, d.d., Novo mesto o autorizatie de introducere pe piata pentru Tolura, valabila pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 4 iunie 2010. Autorizatia de introducere pe piata este valabila cinci ani, dupa care poate fi reînnoita.

Pentru mai multe informatii referitoare la tratamentul cu Tolura, cititi prospectul sau adresati-va medicului sau farmacistului.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data în 07-2011.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...