Vaccin combinat diftero-tetanic adsorbit (V.C.D.T.)

Citeste prospectul medicamentului Vaccin combinat diftero-tetanic adsorbit (V.C.D.T.) si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Vaccinul combinat diftero-tetanic adsorbit (V.C.D.T.) este indicat pentru prevenirea difteriei si a tetanosului; schema de vaccinare si revaccinare diftero-tetanica este conform instructiunilor M.S.

Prezentare:

Vaccinul combinat diftero-tetanic adsorbit (V.C.D.T.) este un vaccin asociat care contine anatoxinele difterica si tetanica purificate si adsorbite pe fosfat de aluminiu. O doza vaccinala este de 0,5 ml si contine 25 Lf anatoxina difterica, 10 U.B. anatoxina tetanica si 3,5 mg fosfat de aluminiu. V.C.D.T. se livreaza in fiole de 1 ml care contin 0,5 ml produs. Nu se vor utiliza fiole nestantate sau care prezinta fisuri. Prezervant: Mertiolat de sodiu 1/10 000.

Mod de administrare:

Se injecteaza 0,5 ml pe cale strict intramusculara, in regiunea superioara, latero-externa a coapsei (la intalnirea treimii superioare cu treimea mijlocie), la 3 cm in afara liniei mediane. Inocularea subcutanata poate provoca reactii suparatoare. Injectarea produsului se face cu alt ac decat cel care a fost utilizat pentru scoaterea produsului din fiola. Inainte de intrebuintare fiolele trebuie agitate pentru omogenizarea continutului. Nu se utilizeaza fiolele care nu se omogenizeaza.

Contraindicatii:

Antecedente importante de anafilaxie sau reactii anafilactoide la vaccinuri sau constituentele vaccinului; boli acute cu evolutie clinica moderata sau severa, cu sau fara febra; boli cronice evolutive.

Precautii:

Piodermite, eczeme; convalescenta bolilor; alte antecedente anafilactice. Medicul curant stabileste contraindicatiile, precautiile si perioada de vaccinare.

Reactii adverse:

Rare reactii dureroase locale; stari febrile moderate la 24-48 ore dupa injectie. Aceste fenomene secundare sunt rare si apar in cazul nerespectarii stricte a modului de administrare.

Conditii de pastrare:

Vaccinul combinat diftero-tetanic adsorbit (V.C.D.T.) se pastreaza la intuneric, la temperatura de +5C + 3C. Termen de valabilitate: Pastrat in conditiile mentionate anterior, valabilitatea este de 3 ani. Data limita a valabilitatii este indicata pe fiola.

Producator: Institutul Cantacuzino

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Vaccin diftero-tetanic pentru adulti (dT) si afla pentru ce este indicat si cum se...
Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...