Cum se foloseste oglinda la nunta?

Articol scris de SelfEvents.ro
Cum se foloseste oglinda la nunta?

Oglinda este un accesoriu foarte important in peisajul nuntii, acest obiect indispensabil fiind folosit in egala masura de mireasa, cat si de catre mire.

Pentru ca folosirea oglinzii este legata de anumite obiceiuri, mirii traditionalisti trebuie sa stie in ce situatii se foloseste oglinda la nunta.

Gatitul miresei. Desi de aspectul miresei se ocupa in special nasa, cea care ofera oglinda miresei este domnisoara de onoare. Acest lucru se intampla dupa ce mireasa isi pune bijuteriile si doreste sa isi vada look-ul final. Atunci cand mireasa se priveste in oglinda, ea nu trebuie sa fie deranjata de nimeni. De asemenea, intre mireasa si oglinda este important sa nu stea nimeni, nici macar domnisoara de onoare. In caz contrar, casnicia va fi una cu final nefericit.

Dezvelirea miresei. Dupa ceremonia religioasa, tanara mireasa trece de la stadiul de fata la cel de femeie maritata. Nasa ii va lua voalul de pe cap si ii va pune in locul lui un sal. Acest lucru se intampla tot in fata oglinzii. Voalul miresei va fi dat domnisoarei de onoare.

Barbieritul mirelui. Conform traditiei, mirele foloseste oglinda in timp ce este barbierit de catre cavalerul sau de onoare.

Alte superstitii legate de folosirea oglinzii inainte de nunta si dupa aceea

O ultima privire in oglinda inainte de nunta. Inainte sa iasa din locuinta pentru a merge la biserica, mireasa se va privi in oglinda pentru ultima oara inainte sa isi schimbe statutul social. Ea nu trebuie sa se intoarca din drum dupa ce se priveste discret in oglinda, ca sa nu aiba ghinion in viata de cuplu.

Dupa nunta, mirii trebuie sa aiba grija la numarul de oglinzi din locuinta. Se spune ca un numar mare de oglinzi intr-o casa nu este de bun augur si aduce ghinion chiar si celor mai optimisti oameni. Pentru a pasi in mariaj cu dreptul, mirii superstitiosi trebuie sa aleaga oglinda potrivita pentru fiecare traditie in parte.

In timp ce mireasa poate opta pentru o oglinda pentru mireasa in forma de inima, pentru mire este potrivita o oglinda ovala. Ambii pot pastra ca amintire cele doua accesorii folosite la nunta, fie ca le achizitioneaza singuri, fie ca le primesc in dar de la nasi, cavaler sau domnisoara de onoare.

Articol scris de

SelfEventS.ro este un magazin online destinat unora dintre cele mai importante evenimente din viata unui cuplu: NUNTA si BOTEZ.

Pe www.selfevents.ro gasesti tot ce iti trebuie in materie de accesorii pentru nunta si botez: marturii nunta, marturii botez, voaluri mireasa, papioane mire, voalete ocazie, genti / plicuri ocazie, etc!

Nu uita sa intri si pe blogul nostru pentru ca venim in ajutorul tau cu articole, idei, sfaturi si ponturi pentru organizarea nuntii perfecte.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nuntile revin in forta, dupa o perioada de pandemie care ne-a dat tuturor vietile peste cap! Daca...
Orice barbat a trecut de cel putin cateva ori in viata prin chinul aranjarii unui nod la...