Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru reteta de cega prajita la tigaie sau ceaun cea mai mare provocare este desprinderea solzilor.
Pentru reteta de cega prajita la tigaie sau ceaun cea mai mare provocare este desprinderea solzilor.
O data acest procedeu finalizat, prepararea pestelui dureaza doar cateva minute.
Ingrediente:
- 1,500 kg cega,
- 100 g ulei sau unt,
- 2 linguri de faina,
- sare,
- lamaie.
Mod de preparare:
Se curata o cega frumoasa de partile necomestibile (intestine si branhii).
Ca sa se desprinda solzii usor, se opareste cega cu apa clocotita si cu un cutit. Se rad solzii de la coada spre cap pana ramane pielea neteda.
Se asaza intr-o tava cu o lingura de unt.
Se unge cu unt si pe deasupra si se prajeste, la foc mijlociu.
Mod de servire:
Se serveste cu lamaie si garnitura de cartofi natur sau cu mujdei de usturoi si mamaliga, dupa preferinte.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.