Cega prajita

Cega prajita

Pentru reteta de cega prajita la tigaie sau ceaun cea mai mare provocare este desprinderea solzilor.

O data acest procedeu finalizat, prepararea pestelui dureaza doar cateva minute.

Ingrediente:

- 1,500 kg cega,

- 100 g ulei sau unt,

- 2 linguri de faina,

- sare,

- lamaie.

Mod de preparare:

1

Se curata o cega frumoasa de partile necomestibile (intestine si branhii).

2

Ca sa se desprinda solzii usor, se opareste cega cu apa clocotita si cu un cutit. Se rad solzii de la coada spre cap pana ramane pielea neteda.

3

Se asaza intr-o tava cu o lingura de unt.

4

Se unge cu unt si pe deasupra  si se prajeste, la foc mijlociu.

Mod de servire:

Se serveste cu lamaie si garnitura de cartofi natur sau cu mujdei de usturoi si mamaliga, dupa preferinte.

Etichete: cega, cega prajita, reteta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cega la gratar este un preparat usor de asimilat de catre organism care se prepara cat a-i...
Cega este buna in orice combinatie. Pentru bucatarii incepatori, o reteta usor de preparat este cega sau...
Cega este un soi de sturion asiatic, de dimensiuni mici in comparatie cu ceilalti pesti din clasa...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare