Ce este o femeie alfa si cum s-o recunosti

Ce este o femeie alfa si cum s-o recunosti

Mascul alfa. Probabil ai auzit macar o data in viata aceasta expresie veche, bazata pe puterea de afirmare si de dominatie a barbatului in societate. In ultima perioada, insa, in epoca egalitatii intre sexe, a aparut si s-a dezvoltat conceptul de femeie alfa. Ce este o astfel de femeie? Vom vedea in cele ce urmeaza.

Femeie alfa vs femeie puternica. Puterea este o caracteristica a femeii alfa. Insa ea nu e doar puternica, ci are si alte calitati precum: persuasiunea, capacitatea de a fi lider, echilibrul, capacitatea de a decide corect cu usurinta.

Femeia alfa. Cand se dezvolta personalitatea? O femeie incepe sa devina alfa inainte de a deveni femeie, adica din perioada copilariei! Relatia cu parintii este esentiala in dezvoltarea acestei personalitati. In genere, femeile alfa au o relatie sanatoasa cu parintii, mai ales cu mamele. Aceasta relatie ii permite unei femei alfa sa se dezvolte constant si sa aiba curajul de a explora societatea.

Femeia alfa si inteligenta. O astfel de femeie nu are doar un IQ peste medie, ci si o inteligenta emotionala deosebita. Astfel, ea poate recunoaste, intelege si gestiona propriile emotii si pe ale celorlalti. Constientizarea acestor emotii induce un comportament de mare impact asupra celorlalti. Deoarece o femeia alfa e inzestrata cu o inteligenta emotionala uriasa, ea poate fi un excelent mediator. Asadar, va avea mereu capacitatea de a porni o conversatie, de a glumi, de a fi autoironica atunci cand e cazul , de a comunica excelent in functie de moment!

Femeia alfa si dorintele. Evident ca o astfel de femeie se va perfectiona in continuu. Va fi specialista desavarsita in domeniul sau de activitate, avand si o vasta cultura generala. Va urma cursuri de dezvoltare profesionala, va invata din experientele proprii, dar si din ale celorlalti, va pune intrebari, se va implica si va reusi sa faca fata provocarilor. Cei din jur vor cauta mereu parerea unei femei alfa, care se va afla, astfel, in pozitia de a fi mentor, indiferent daca iubeste sau nu acest statut. Sigur ca ambitia ei este uriasa, fiind convinsa ca nu poate gresi! Singura mare dorinta a unei femei alfa este, poate paradoxal, sprijinul emotional.

Cum iti dai seama daca esti o femeie alfa. Semne:

- pozitia corpului. Chiar si mersul pe strada poate dezvalui o femeie alfa. Capul sus(nu nasul), pasii hotarati si siguranta naturala sunt semne clare ca esti o femeie alfa!

- in centrul atentiei. O femeie alfa nu cauta atentie, ci atentia o gaseste pe ea! Oamenii din jur sunt atrasi de o asemenea femeie oriunde aceasta s-ar afla! Dureaza, de obicei, doar cateva minute pana cand ceilalti, atrasi de carisma sa, vin sa i se adreseze si sa-i caute compania;

- obiective mereu indeplinite. O femeie alfa nu se lasa pana nu obtine ceea ce doreste. Nimic nu e imposibil pentru ea. Nu va astepta oportunitatile, ci va fi capabila sa le creeze! Chiar si in conditii vitrege(invidie sau ura), femeia alfa se descurca, nelasandu-se intimidata;

- gestionarea fricii. O astfel de persoana nu arata teama, chiar daca sunt momente cand poate o simte. Daca situatia o cere, o femeie alfa se poate transforma intr-o persoana capabila sa mute muntii. Ea se va posta in fata pericolului fara sa fie invitata, incercand astfel sa-i protejeze pe ceilalti!

- capacitatea a recunoaste greselile. E si ea un om, deci e supusa erorilor! Cand se intampla, nu cauta scuze, ci recunoaste instant greseala! In fond, e constienta ca din greseli are de invatat.

Cum arata partenereul ideal al femeii alfa:

- provocatorul care nu provoaca. Pare un non-sens, asa-i? Ei bine nu e. O femeie alfa are nevoie de un barbat inteligent, care sa aiba incredere in ea, dar care sa fie intens, implicat in relatie. Uraste gelozia, posesivitatea, lipsa de incredere si nu se simte bine in competitie cu partenerul. Asadar, provocarea pe care trebuie sa i-o lansezi unei femei alfa tine de sarm, de inteligenta si de sexualitate. Da! Este posibil sa-i placa sa o domini in pat...

- iubitorul de adevar. O femeie alfa uraste minciunile, mai ales pe cele din relatie. Asa ca nu vei rezista langa o asemenea partenera, daca iti place sa eviti subiectele importante. Pana la urma, minciuna prin evitare e tot o...minciuna!

- nu alfa! Daca esti un mascul alfa, nu te vei intelege cu o femeie din aceeasi categorie! Doua asemenea temperamente in acelasi spatiu nu vor face altceva decat sa concureze pentru suprematie si pentru pozitia dominatorului. Cel mai potrivit pentru ea este un mascul beta. Asta nu inseamna un barbat slab. Inseamna doar ca are un rol diferit de al ei, iar impreuna pot crea un parteneriat in armonie.

Citeste si: Mituri false despre casnicie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rolul pe care il joaca telefoanele inteligente in viata omului modern este unul foarte important, avand in...
Somnul alaturi de persoana iubita nu doar ca ofera sentimente de siguranta, securitate si apropiere, ci are...
Multe femei, in special cele tinere, se simt adesea nesigure in relatiile lor de dragoste. Ei bine,...