Mituri false despre casnicie

Mituri false despre casnicie

Exista o multime de conceptii gresite despre casatorie! Cum ni se schimba viata? Cum vom depasi conflictele? Cum vom mentine relatia sanatoasa? Probabil ca ai auzit multe si nevrute pe aceste subiecte. Nu crede tot ce auzi! Sunt multe mituri false legate de casnicie. Despre acestea, mai jos!

Mituri false despre casnicie:

Casatoria e usoara, daca esti indragostit/a. Adevar: toate relatiile necesita efort, implicare, chiar daca va iubiti intens. Ascultati-va reciproc, comunciati activ, fiti sinceri, aratati-va vulnerabilitatile si declanseaza empatia. Exista studii care arata ca procentual paetenerii de viata implicati in relatie sunt mai fericit pe termen lung! In plus, daca esti indragostit/a, nici nu vei simti aceste eforturi!

Convietuirea este un test pozitiv inainte de casatorie. Fapt: Casatoria schimba serios relatia (in sensul bun!). Nivelul de angajament necesar pentru a face un pas in casatorie este mult mai mare decat angajamentul facut printr-o mutare impreuna. Domenii precum finantele, impozitele si planificarile pot fi, de asemenea, destul de diferite. Veti invata cate ceva stand impreuna, insa nu uitati: dinamica relatiei va fi diferita odata ce va casatoriti!

Casatoriile sanatoase sunt lipsite de conflicte. Realitate: unele conflicte sunt productive si chiar sanatoase. Este adevarat ca relatiile cu mai putine certuri au parte de mai multa fericire. In acelasi timp, insa, nu exista cuplu casatorit in care sa nu existe conflicte! Doi oameni implicati in relatia lor nu pot fi mereu de acord. Conflictul trebuie sa ramana in zona respectului reciproc, a corectitudinii si a cautarii de solutii. Prin asta, aratati, adesea, pasiune pentru relatie! Aceasta pasiune este pozitiva, chiar daca ocazional duce la certuri mai aprinse. Daca in cuplu nu exist conflicte, inseama ca relatia nu e functionala. Ar trebui sa existe o doza sanatoasa de pareri distincte intr-o relatie pe termen lung, daca ambii parteneri sunt deschisi, corecti si deschisi.

Cuplurile casatorite nu mai fac sex. Realitate: casatoria nu are niciun impact asupra frecventei sexului. Procesul e incetinit, e drept, dupa ce apare un copil. Sigur ca in orice relatie, exista suiusuri si coborasuri si la acest capitol, insa casatoria in sine nu afecteaza viata sexuala. Varsta, in schimb, da. E normal sa faci sex mai putin, odata cu inaintarea in varsta.

Primii ani de mariaj sunt intotdeauna distractivi. Realitate: Exista multa distractie, dar si provocari nemaintalnite. Primii ani sunt cei in care casatoritii isi dau isi dau seama cum sa convietuiasca. Este si momentul in care in cuplu apar conversatii serioase despre viitor. Vremcopii? Combinam finantele? Cine alege amenajarea mobilierului in sufragerie? Multe dintre aceste conversatii sunt noi, ceea ce poate crea si conflicte. Una peste alta,primii ani de mariaj sunt, fara indoiala, emotionanti, chiar daca se nasc si conflicte si e nevoie de multa implicare din ambele parti.In fond, e normal sa existe si cateva dezacorduri cu privire la lucruri care nu erau relevante inainte de casatorie.

In cuplurile casatorite ar trebuie sa se pice mereu de acord. Nu trebuie sa fiti intotdeauna de acord, dar este bine sa faceti compromisuri. Este firesc ca doi oameni cu personalitati si convingeri diferite sa nu fie de acord mereu. Astfel, compromsul are rolul de a intari relatia. Nu uita: un dezacord in sine nu este o problema. O neintelegere combativa, in schimb, in care ambele parti se ataca, devine problematica.

Partener fericit! Viata fericita. Realitate: Ambii parteneri trebuie sa se simta bine! Altfel, relatia nu e sanatoasa. Fericirea celui de langa tine nu aduce de la sine fericirea personala!

Nu e bine sa dormiti separat. Adevar: Dupa un conflict mai dur, nesolutionat, e chiar indicat sa dormiti in paturi separate! A doua zi, fara sa va dormiti spate in spate, va veti trezi cu o perspectiva noua si o atitudine pozitiva .

Citeste si: Intalnirea a mers bine? 10 semne ca doreste sa te vada din nou

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Casatoria inseamna, automat, mutarea impreuna, iar acest pas important aduce, de la sine, o mare provocare in...
Resentimentele apar intr-o casnicie atunci cand se instaleaza lipsa de comunicare. Mariajul se poate destrama din cauza...
Resentimentele apar intr-o casnicie atunci cand se instaleaza lipsa de comunicare. Mariajul se poate destrama din cauza...