Cum sa mentii relatia sanatoasa. Tine cont de aceste sfaturi

Cum sa mentii relatia sanatoasa. Tine cont de aceste sfaturi

Casatoria inseamna, automat, mutarea impreuna, iar acest pas important aduce, de la sine, o mare provocare in interiorul cuplului. Timpul comun consolideaza relatia sau, din contra, o poate distruge. Conflictele sunt firesti in orice cuplu. Felul in care gestionezi, insa, aceste situatii neplacute este esential pentru viitorul relatiei.

Cum sa mentii relatia sanatoasa. Tine cont de aceste sfaturi:

Stabiliti un set de reguli. De la crearea unui calendar comun, pana la discutarea timpului de somn si a limitelor personale, partenrii trebuie sa faca compromisuri si sa stabileasca linii directoare pentru a convietui. Potrivit unui sondaj, obiceiurile proaste din baie pot provoca probleme majore in cuplu. Asadar, este important sa conveniti cu privire la aceste lucruri ce par marunte, daca nu doriti ca relatia sa se destrame!

Impartiti responsabilitatile. Un studiu releva faptul ca oamenii considera impartirea sarcinilor in cuplu ca fiind sanatoasa. 56% dintre respondenti au declarat asta. Partenerii isi pot crea propriul sistem de atribuire a sarcinilor, in functie de abilitatile si de timpul lor. De asemenea, ei pot face unele treburi impreuna ca o forma de legatura productiva.

Vorbiti despre bani. Cheltuielile casnice ar trebui sa fie considerate responsabilitati comune. Discuta cu partenera/ul despre cum ar trebui cheltuiti banii in casa, in functie de salariile voastre. Discutia financiara ar trebui sa includa si datoriile restante si obiectivele pe termen mediu si lung. Sinceritatea in cu privire la problemele legate de bani nu face decat sa intareasca increderea in cuplu.

Acceptarea reciproca a obiceiurilor. Odata ce v-ati mutat impreuna, veti observa obiceiuri cel putin ciudate ale celuilalt. El poate isi lasa hainele aruncate prin casa, Ea poate nu e prea punctuala. Indiferent ce obiceiuri negative ne sunt dezvaluite in cuplu, trebuie sa incercam sa le acceptam. Altfel, relatia nu va dura prea mult…

Ritual propriu. Un articol din Journal of the Association for Consumer Research dezvaluie faptul ca partenerii ce au ritualuri comune experimenteaza mai multe emotii pozitive si o mai mare satisfactie in relatie. Aceste momente ar putea fi unele simple, dar importante: sa alergati impreuna, sa va relaxati pe canapea vizionand un film, sa va dedicati melodiile preferate etc.

Timp pentru sine. Sa traiesti in casa cu persoana iubita nu inseama sa renunti definitv la propria persoana. Orice om are nevoie de momentele sale de singuratate, de intimitate, cand poate reflecta la multe lucruri, inclusiv la sine. Doar asa putem deveni oameni mai buni, inclusiv in relatia de iubire.

Reguli de baza pentru oaspeti.  Cu siguranta, aveti niveluri de confort diferite atunci cand vine vorba de familia si de prietenii partenerului/ei. Asadar, este important sa stabiliti reguli de baza cu privire la oaspeti. Trebuie sa picati de acord cu cine poate veni, cand este momentul ideal si cat timp poate sta in vizita.

Deschidere in rezolvarea conflictelor. Partenerii isi pot transforma casele intr-un spatiu sigur emotional prin crearea unui mediu pozitiv si rezolvarea tuturor conflictelor. Potrivit psihologului Amie M Gordon, sfatul nu te culca niciodata suparat este invechit. Mai bine pui stop discutiilor si dormi, decat sa faci un scandal nedorit. A doua zi, vei fi intr-o forma mentala mai buna si vei putea gestiona mai bine situatia.

Citeste si: Cum sa rezolvi problemele de cuplu cauzate de aparitia copilului

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Desi amanarea unei casatorii poate avea unele avantaje, cum ar fi scaderea ratei divorturilor, venituri mai mari...
Doar cei care au trecut printr-un divort pot decide cand sunt pregatiti din nou sa iasa la...
Cand un cuplu se logodeste, in mintea indragostitilor se infiripa in mod firesc ideea de casatorie. Atat...