Cum sa recunosti iubirea falsa

Cum sa recunosti iubirea falsa

O relatie serioasa, profunda nu presupune doar rostirea unui te iubesc. Aceasta expresie a dragostei poate ascunde, fara probleme, sentimente false. Comunicarea, deschiderea catre subiecte de interes, gandurile unui viitor comun sunt doar trei elemente care sugereaza ca traiesti o relatie sanatoasa. Altfel, exista cateva semne care pot indica faptul ca partenerul/a nu te iubeste cu adevarat!

Cum sa recunosti iubirea falsa:

1. Iti declara dragostea pe retelele sociale si in public. In privat, se intampla invers. Dragostea impartasita din greu pe retelel sociale si la intalnirile cu prietenii trebuie sa fie sustinuta de un comportament asemanator si in intimitate. Daca, acasa, gesturile de iubire se opresc, e cazul sa iti pui mari semne de intrebare. Cel mai probabil, nu te iubeste, ci doar organizeaza un spectacol de afectiune. Este foarte posibil ca partenerul/a tau/a sa-si masoare fericirea dupa nivelul de succes al relatiei tale.

2. Conversatiile nu au niciodata substanta.O relatie sanatoasa si profunda necesita sinceritate si o deschidere ampla catre comunicare. Jumtatea ta nu incepe o conversatie decat daca are nevoie de la tine? Nu-i a buna! Mai mult, daca e dezinteresat/a atunci cand deschizi un subiect important, e foarte clar ca nu exista o conexiune reala intre voi.

3. Incearca sa te schimbe. In orice cuplu exista trasaturi nesuferite de o parte si de alta. In relatiile false, partenerul/a va incerca sa schimbe aceste trasaturi. Practic, el/ea iti cer sa iti sacrifici modul de a fi, pentru a satisface nevoile sale. Daca nu te supui cerintelor, relatia va intra in impas relativ repede. Nu te bosumfla! E mai bine sa te desparti de o astfel de persoana!

4. Nu cauta solutii pentru rezolvarea problemelor. Conflicte exists in orice cuplu. Ele se rezolva cu adevarat doar atunci cand ambii parteneri lucreaza la asta. Daca omul iubit nu este interesat sa rezolvw situatia si se indeparteaza, asteptand ca furtuna sa treaca de la sine, inseamna ca traieste o dragoste falsa!

5. Nu reprezinti o prioritate. Iti anuleaza mereu orice plan, invocand scuze ieftine? Se plange mereu ca e o cupat/a si ca nu are situatia in propriile maini? Pe termen lung, asta e un semn clar ca nu reprezinti o prioritate. Asta numai iubire nu se cheama! O relatie prinde radacini adanci doar daca faceti chestii impreuna. Nu trebuie sa se intample atunci cand unul sau amandoi sunteti foarte ocupati. Daca nu se intampla, insa, niciodata, e cazul sa pui stop relatiei!

6. Mentioneaza frecvent de fostul/a. Unele persoqane ies greu sau deloc dintr-o fosta relatie. Ne referim la partea afectiva. Prins/a in trecut, iubitul/a tau/a va vorbi foarte des despre fosta relatie si va incerca adesea comparatii. Daca se intampla asta, e foarte posibil ca jumatatea ta sa nu fie una autentica. Persoana respectiva te foloseste(inconstient) pentru a se recupera dupa ultimul esec(fenomen care in psihologie se numeste rebound). Un alt semn ca iubirea e falsa este evitarea contactlui vizual. Daca prefera sa te imbratiseze, dar nu se uita in ochii tai, e destul de calr ca a ramas ancorat/a in trecut...

7. Nu face planuri. Intr-o relatie veritabila, discutiile despre viitorul comun apar relativ repede. NU voribm doar depsre intemeierea unei familii, ci si despre lucrurile simple, cum ar fi o calatorie sau cunoasterea familiei celuilalt. Daca partenerul/a nu pare interesat/ aaiba o astfel de conversatie cu tine, probabil ca are probleme de angajament . Sau poate nici nu s-a gandit la asta, ceea ce poate fi un semn mai clar ca nu contezi suficient.

Citeste si: Test psihologic. Spune-mi ce vezi, ca sa-ti spun cum iubesti 

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Relatiile sunt foarte importante pentru evolutia noastra socio-umana. Daca esti iubit/a si oferi iubire, viata ta va...
Multe femei, in special cele tinere, se simt adesea nesigure in relatiile lor de dragoste. Ei bine,...
Ai iesit cu un tip, te-ai distrat grozav si vrei sa-l vezi din nou? Speri ca se...