Te iubeste sau te foloseste? Gesturi care te vor lamuri in legatura cu relatia ta

Te iubeste sau te foloseste? Gesturi care te vor lamuri in legatura cu relatia ta

Multe femei, in special cele tinere, se simt adesea nesigure in relatiile lor de dragoste. Ei bine, uneori, cele mai rele asteptari sunt justificate, dar poate fi la fel de usor sa te indoiesti de sentimentele partenerului din cauza propriilor nesigurante sau a unei relatii anterioare nereusite. Din fericire, exista mai multe semne care te pot ajuta sa intelegi daca partenerul tau te iubeste sau doar te foloseste.

Te iubeste sau te foloseste? Gesturi care te vor lamuri in legatura cu relatia ta:

Se uita la tine mai mereu. Te iubeste. Un barbat cu adevarat indragostit de tine, nu va putea sa-si ia ochii de la tine. Multi barbati au aceasta privire speciala atunci cand te imbraci frumos pentru o iesire de weekend. Dar daca observi ca un anume barbat te urmareste cu mirare si entuziasm cand faci lucruri simple , cum ar fi sa gatesti cina sau sa-ti pui haina, cel mai probabil este indragostit de tine. E acea sclipire din ochii sai pe care nu o poate ascunde.

Nu te face sa te simti speciala. Te foloseste. Te simti ca o femeie banala in preajma sa? Nu face diferente intree tine si prietenii sai? Se intampla pentru ca , probabil te compara constant cu alti oameni si nu e capabil sa-ti arate afectiune. Asadar, daca simti ca esti doar altcineva din multime, ar fi cazul sa iesi din relatie: e clar ca nu-i pasa suficient de mult incat sa te aprecieze.

Nu se sperie nici in momentele in care crezi ca o va face. Te iubeste. Daca partenerul tau stie multe despre trecutul tau, inclusiv despre momentele de care nu esti foarte mandra, si este inca langa tine, este clar ca priveste cu seriozitate relatia. Impartasirea trecutului, cu bune si cu rele, este un semn al unei relatii mature, asumate.

Te face sa te simti vinovata. Te foloseste. Se pare ca nu poti face nimic bine, incepand de la rezolvarea problemelor de la locul de munca, pana la alegerea hranei pentru pisica. Daca simti in mod constant ca, indiferent ce faci, nu este suficient pentru partenerul tau, e timpul sa scapi din aceasta relatie! Nu este nimic rau in a incerca sa-ti ajuti partenerul/a sa devina o persoana mai buna, dar aceste schimbari ar trebui sa fie rezultatul iubirii si al grijii, nu sa fie impuse printr-un sentiment de vinovatie.

Constientizeaza modul in care te influenteaza comportamentul sau. Te iubeste. Cu totii avem tiparele noastre de comportament si nu intelegem intotdeauna pe deplin cum ii influenteaza acestea pe cei din jur. Daca observi ca partenerul tau devine mai constient de sine si incearca sa se comporte astfel incat sa nu fii ranita sau dezamagita , acesta este un semn bun. Dar retine ca, daca esti ingrijorata de ceva sau vrei ca el sa actioneze diferit, este mai bine sa porti o conversatie, nu sa astepti ca el sa inteleaga de la sine. Niciun barbat nu poate citi gandurile...

Te include rar in planurile sale. Te foloseste. Incerci tot felul de planuri comune, dar el gaseste mereu o scuza sa nu fie inclus? Raspunde rar si tarziu la mesajele tale? Nu iti raspunde la telefon? Toate acestea sunt semne ca nu esti printre priortiatile sale. Scuza cu lipsa timpului functioneaza o perioada, dar daca te neglijeaza adesea, aceasta pica. Un om care te iubeste isi va gasi timp si pentru tine, oricat de ocupat ar fi.

Observa micile detalii ce te fac fericita. Te iubeste. Cu totii iubim gesturile marete, dar lucrurile marunte conteaza cel mai mult. De exemplu, isi aminteste de aroma ta preferata de inghetata, de o emisiune TV banala la care te uiti cand esti trista sau de numele primului tau animal de companie . Aceste lucruri arata ca ii pasa suficient de mult incat sa depaseasca stereotipia din lucruri precum flori si bomboane. Altfel spus, e gata sa duca relatia cu tine la nivelul urmator!

Nu este niciodata pregatit sa faca compromisuri. Te foloseste. Compromisurile nu sunt usor de facut intr-o relatie, mai ales intr-una noua. Totusi, acesta e un scop important in orice relatie. Partenerul tau ar trebui sa iti respecte parerea si sa fie gata sa gaseasca echilibrul, astfel incat sa fiti fericiti amandoi. Daca nu vrea sa renunte la dreptul sau de a decide totul , probabil ca este timpul sa spui pas.

Este intotdeauna deschis si asteapta acelasi comportament si din partea ta. Te iubeste. Cu totii ne simtim vulnerabili in relatiile noastre, dar este dificil sa construiesti una puternica fara a-ti impartasi gandurile si sentimentele. Daca este gata sa depaseasca teama de respingere si sa fie deschis cu tine cu privire la temerile si problemele sale , are incredere in tine si vrea un viitor cu tine. Teoria functioneaza in ambele sensuri: el este interesat sa te cunoasca asa cum esti, nu doar armura draguta pe care poate ai afisat-o pana acum.

Te manipuleaza. Te foloseste. Partenerul ajunge sa-ti cunoasca punctele forte si punctele slabe. Daca te foloseste, se va concentra pe slabiciunile tale pentru a te manipula. Acest tip de relatie este inacceptabil indiferent de situatie. Daca te simti in mod constant vinovata sau simti ca emotiile partenerului tau le domina pe ale tale, probabil ca este timpul sa faci un pas inapoi.

Nu se fereste de subiectele problematice. Te iubeste. Desi o cantitate sanatoasa de emotie poate fi de fapt benefica pentru rezolvarea conflictelor si pentru a-ti mentine partenerul fericit, tipatul nu va rezolva problema. Dupa ce amandoi v-ati calmat, partenerul ar trebui sa fie pregatit pentru o conversatie serioasa. Comunicarea este cheia unei relatii puternice, iar un partener care te iubeste ar trebui sa fie capabil sa lase orgoliul deoparte si sa recunoasca atunci cand greseste.

Te provoaca in public sau tace cu zilele. Te foloseste. Situatiile pot deveni prea emotionale uneori. Un barbat care te iubeste, insa, niciodata nu te-ar umili public facand o scena si nici nu s-ar supara cu zilele, fara sa scoata un cuvant. Aceste comportamente pot fi un semn de manipulare emotionala, o incapacitate de a-si controla emotiile sau chiar o forma de pedeapsa pentru asa-zisele tale greseli. Un barbat care te iubeste cu adevarat nu te-ar rani niciodata. Gandeste-te daca asta e ceea ce vrei de la o relatie....Noi presupunem ca nu...

Citeste si: Ai sau nu in fata un MINCINOS? Trucurile astea te ajuta sa detectezi minciunile

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Te-ai intrebat vreodata cand se maturizeaza cu adevarat un barbat si ce inseamna asta? Nu exista o...
Iubirea este esentiala in cuplu. Fara ea, se instaleaza, mai devreme sau mai tarziu, nefericirea, iar relatia...
Iubirea nu dispare odata cu despartirea. E nevoie de timp pentru ca ranile sa se vindece, de...