De ce nu iesim din relatiile toxice

De ce nu iesim din relatiile toxice

Relatiile toxice sunt din ce in ce mai frecvente in societatea omului modern. Din pacate, cele mai multe dintre acestea persista, marind numarul persoanelor care traiesc nefericirea pana aproape de disperare.

Nu e usor sa constientizezi ca te afli intr-o relatie care iti provoaca mult rau, o relatie in care persoana iubita incearca sa iti distruga visurile si personalitatea, o iubire in care cel/a de langa tine incearca pur si simplu sa te anuleze ca om. Daca reusesti sa realizezi, insa, toate aceste evenimente negative, e cazul sa te desprinzi, sa iesi din relatia toxica! Altfel, sanatatea ta mentala va avea grav de suferit, iar in timp s-ar putea ajunge chiar la conflicte reprobabile(atunci cand vei defula).

Poate chiar ti-ai dat seama ca traiesti langa un om toxic, insa iti e foarte greu sa te rupi. Nu e deloc iesita din comun aceasta situatie. Exista niste mecanisme care-i determina pe oameni sa ramana ancorati in relatiile toxice. Acestea sunt:

1. Amagirea cu situatii ideale. Chiar daca cel/cea de langa tine nu se comporta asa cum ar trebui, te gandesti mereu ca se va schimba si ca va veni si soarele pe strada voastra? Daca acest gand dureaza de cel putin 6 luni, iar realitatea este alta, e greu sa mai speri ceva. Toxicitatea persoanei de langa tine este un stil de viata pentru aceasta...

2. Dorinta de a fi aprobat/a: Cauti aprobarea pentru suferinta prin care treci voluntar. N-o mai face! Persoana toxica de langa tine, nu da doi bani pe sentimentele tale.

Citeste si: Cum sa te feresti de un MANIPULATOR EMOTIONAL

3. Comoditatea. Da. poate suna ciudat, dar multi dintre noi ramanem intr-o relatie care ne mananca zilele din comoditate...

4. Vesnica teama de singuratate. Una dintre cele mai intrinseci temeri ale omului este frica de singuratate. Cand simti aceasta traire puternica, respira adanc si spune-ti repetat: mai bine singur/a, decat in acest cosmar! Oricum, dupa cei vei depasi momentul despartirii, iti vei gasi din nou dragostea. Deci, nu vei ramane singur/a!

5. Razbunarea. Aceasta etapa se intampla dupa ce persoana toxica de langa tine te-a corupt. Ai ajuns, practic, la un nivel ata de mare de frustrare, de incordare, incat vrei sa-i raspunzi cu aceeasi arma. Si ramai ancorat/a in aceasta nebunie doar pentru a incerca sa-i arati cum te-a jignit, cum te-a imbolnavit! Nu merita! Nu va intelege nimic, iar tu vei continua sa iti distrugis sanatate!

Concluzie: nu sta in preajma persoanelor care te subestimeaza si te ranesc!

Citeste si: Cum sa te feresti de MANIPULARE

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice relatie trece printr-un anumit nivel de toxicitate. Este normal sa existe maxime si minime in cuplu....
Ai iesit, de curand, dintr-o relatie toxica? Abia ce ai cunoscut pe cineva si simti, din nou,...
Simti ca relatia ta nu mai functioneaza? Nu cauta un vinovat, ci cauzele! Doar asa vei gasi...