Cum sa treci peste resentimente intr-un mariaj (III)

Cum sa treci peste resentimente intr-un mariaj (III)

Resentimentele apar intr-o casnicie atunci cand se instaleaza lipsa de comunicare. Mariajul se poate destrama din cauza resentimentelor, daca nu incerci, impreuna cu partenerul/a, sa le vindeci, sa gasesti sursa acestor sentimente negative.

Daca exista resentimente in mariajul tau, trebuie sa te ocupi de ele, sa confrunti problemele, comunicand cu sotul / sotia intr-un mod constructiv. Iata cam cum trebuie sa actionezi:

CAUTATI SOLUTII

1 Iarta. Resentimentul se amplifica atunci cand nu esti capabil/a sa ierti. Pentru a depasi impasul, incearca sa iti ierti sotul / sotia pentru ceea ce au facut. A ierta pe cineva inseamna a recunoaste ca a fost facuta o greseala, pe care n-o lasisa-ti controleze emotiile si relatia. Accepta ca persoana draga a gresit. Uneori, oamenii nu pot ierta deoarece asa se simt bine, vor sa fie fie validati. Acest comportament poate impiedica vindecarea si poate duce la sfarsitul mariajului.

2. Uita de resentimente. O serie de intamplari nedorite devin resentimente atunci cand continui sa ti le amintesti. Sentimentele devin, astfel, toxice. Pentru atrece peste resentimente , trebuie sa renunti la a mai gandi distructiv. Astfel, trebuie sa intelegi ca sentimentele negative tin de trecut. Ele nu trebuie sa-ti controleze emotiile sau actiunile. Traieste in prezent! Intelege ca oamenii fac greseli. Nu poti controla ceea ce fac oamenii, dar iti poti controla reactiile. Renuntarea la resentimente iti permite sa te vindeci, ceea ce este sanatos pentru cuplu.

Citeste si: Te iubeste sau e doar dependent emotional? Afla raspunsul mai jos

3. Foloseste tehnici cognitiv comportamentale. Poti anihila resentimentele schimband modul de gandire. Terapia cognitiv comportamentala este o tehnica care te ajuta sa elimini gandirea negativa, inlocuindu-o cu una pozitiva. Constientizeaza resentimentele. Apoi, in loc sa te axezi pe acele ganduri nocive, spune in sinea ta: Nu ma va obseda acest gand. o sa-l alung.

4. Propune solutii. Cand discuti despre probleme sotul / sotia, ar trebui sa vii cu modalitati de a rezolva problema sau de a schimba comportamentul. Cere ajutor, daca ai nevoie, de la partenerul de viata. Viceversa e valabila, daca se doreste o relatie sanatoasa. Poti sa spui: Am nevoie de ajutorul tau in treburile casnice. Nu pot sa fac totul singur. Cred ca ar trebui sa impartim munca mai corect sau Vreau sa petreci mai mult timp cu mine la sfarsit de saptamana, in loc sa mergeti la pescuit cu prietenii tai.

5. Fa-ti timp pentru apropierea fizica. Nu te indeparta fizic, doar pentru ca ai sentimnete negative fata de cel iubit. Din contra, trebuie sa iti imbratisezi si sa-ti saruti persoana iubita! Faceti dragoste la doua zile(cel putin). Acest lucru va poate ajuta la reconstructia relatiei, chiar daca in plan emotional, inca nu ati rezolvat problemele - astfel nu se produce o problema suplimentara.

Citeste si: Cum sa fii o PERSOANA ATRAGATOARE. Invata cele 5 tipuri de FLIRT

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Resentimentele apar intr-o casnicie atunci cand se instaleaza lipsa de comunicare. Mariajul se poate destrama din cauza...
Resentimentele apar intr-o casnicie atunci cand se instaleaza lipsa de comunicare. Mariajul se poate destrama din cauza...
Resentimentele apar intr-o casnicie atunci cand se instaleaza lipsa de comunicare. Mariajul se poate destrama din cauza...