Salata de dovlecei

Salata de dovlecei

Salatele sunt diverse si se servesc, de obicei, in sezonul cald. Exista, insa, o reteta aparte, cu origini asiatice, care iti va servi de minune pe post de conserva plina de vitamine in sezonul rece. Ne referim la salata de dovlecei.

Salata de dovlecei. Ingrediente:

- 1,5 kilograme de dovlecei/zucchini;

- 3 morcovi;

- 3 ardei grasi;

- o capatana de usturoi;

- o jumatate de legatura de busuioc;

- o lingurita de coriandru macinat;

- o lingura de boia de ardei dulce;

- ardei iute, dupa gust;

- o lingura de sare neiodata;

- 4 linguri de zahar;

- 80 mililitri de otet (9%);

- 80 mililitri de ulei rafinat de floarea-soarelui.

Salata de dovlecei. Mod de preparare:

- spala dovleceii si da-i pe razatoare, astfel incat sa obtii fasii subtiri si lungi.

- fa la fel cu cu morcovii.

- taie ardeii grasi in fasii subtiri si lungi.

- zdrobeste/marunteste busuiocul.

- pune ingredintele pregatite pana acum intr-un castron adanc.

- adauga zaharul otetul si sarea.

- adauga coriandrul, boiaua de ardei dulce, ardeiul iute taiat in rondele subtiri si usturoiul trecut prin presa de usturoi, punandu-le in mijlocul castronului.

- toarna uleiul incins peste ele, astfel incat sa elibereze aroma si gustul.

- amesteca serios salata.

- las-o putin cat sa se imbine toate ingredientele si sa se marineze pentru circa 3 ore.

- aseaza salata in borcane de 500 mililitri.

- adauga marinada ramasa in castron in borcane, pana le umpli bine.

- infige o frigare pana la fundul borcanelor (de cateva ori), pentru a elimina bulele de aer din interior.

- pune capace sterilizate borcanelor, dar infileteaza-le partial.

- pune borcanele intr-o cratita inalta, cu fundul tapetat cu o carpa curata.

- adauga apa rece in cratita, astfel incat sa acoperiti 3 sferturi din inaltimea borcanelor cu ea.

- sterilizeaza salata pentru 20 minute, la foc mic, din momentul clocotirii apei.

- scoate borcanele din apa si strange biine capacele.

- intoarce borcanele cu capacele in jos si acopera-le cu o haina groasa/patura pana cand se racesc.

- pune conservele la pastrare intr-un roc intunecat si racoros(beci, pivnita)

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa prepari SALATA de GULII

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Supele si ciorbele sunt asilimate de multi romani perioadei reci a anului, atunci cand un astfel de...
Dovlecelul este o sursa excelenta de fibre, ceea ce inseamna ca imbunatateste digestia. Contine si foarte multa...
Te gandesti deja la conservele pentru iarna? Daca da, te sfatuim sa iei in cosiderare si aceasta...