O cana de ceai verde pe zi scade riscul aparitiei bolilor de inima, a atacurilor cerebrale, a cancerului de piele, a artritei reumatoide, scade tensiunea arteriala si trateaza racelile comune si gripa.
Portocalele contin antioxidanti si fibre dietare, ce ajuta la prevenirea artritei, a cancerului si a bolilor de inima.
Menta este benefica digestiei, arde grasimile si previne balonarea, datorita continutului mare de calciu, magneziu, cupru, fier si potasiu.
Mod de preparare:
Fierbeti un litru de apa timp de 2-3 minute, la 80-85 de grade Celsius.
Adaugati cinci plicuri de ceai verde si lasati lichidul sa se racoreasca 3-5 minute.
Scoateti plicurile de ceai, spalati o portocala si taiati-o in felii subtiri, cu tot cu coaja.
Turnati ceaiul intr-un borcan de sticla, adaugand apoi feliile de portocala si cateva frunze de menta proaspata.
Inchideti borcanul si puneti-l in frigider peste noapte.
Mod de administrare:
Consumati o cana din aceasta bautura inainte de fiecare masa.