Cum pot fi impartite documentele PDF in fisiere multiple

Cum pot fi impartite documentele PDF in fisiere multiple

Exista o serie de aplicatii legate de formatul PDF al documentelor.

Unele dintre acestea pot transforma anumite fisiere in PDF sau invers, iar altele deschid si citesc fisiere PDF. Pentru a imparti un document PDF in fisiere multiple, aveti nevoie de un software care poate crea si edita fisiere PDF, dupa cum urmeaza:

Folositi un creator PDF. Instalati un astfel de software, lansati si deschideti un anumit document. Cea mai populara aplicatie de acest gen este Adobe Acrobat ( a nu se confunda cu Adobe Reader, care doar citeste PDF-urile).  

Extrageti paginile care vor compune fisierele multiple. Aplicatiile de creare PDF dispun de unelte de editare. O astfel de unealta extrage pagini dintr-un document si le exporta intr-un fisier separat. Dati click pe bara de meniu Documents (documente) si din lista aparuta alegeti „Extract pages” (extragere pagini). Va aparea o casuta de dialog cu acest nume, in care trebuie sa introduceti numerele paginilor pe care doriti sa le separati de documentul original.

Alegeti modalitatea de extragere a paginilor. Exista doua optiuni in acest sens, prezente in casuta de dialog Extract Pages, sub campul in care se completeaza numerele paginilor. Cele doua optiuni sunt "Delete Pages After Extracting" (stergeti paginile dupa extragere) si ”Extract Pages As Separate Files" (extragere pagini ca fisiere separate). Daca bifati prima optiune paginile selectate vor fi extrase din documentul original. Daca bifati ce-a de-a doua optiune veti crea cate un fisier de o pagina pentru fiecare pagina extrasa din document. Pentru a crea un singur document PDF compus din paginile selectate, pastrand documentul original intact, nu selectati sau bifati niciuna dintre aceste 2 optiuni. Decideti-va cum doriti sa impartiti documentul PDF in mai multe fisiere si bifati optiunea corespunzatoare. Dati click pe OK dupa ce v-ati decis.

Alegeti locatia unde doriti sa se salveze fisierele multiple. Dupa ce dati click pe OK va aparea o casuta de dialog care va va cere sa selectati folderul sau locatia unde doriti sa se salveze fisierele mai mici. Puteti alege un folder existent sau puteti crea un folder nou. Fisierele extrase primesc fiecare un nume prestabilit (Pagini Din (numele fisierului sau documentului original) + (numerele paginilor selectate). Dati click pe OK si salvati noul folder. Puteti oricand sa schimbati numele folderului mai tarziu.

Pentru a imparti un document original PDF cu totul in parti mai mici, continuati procesul de extragere a paginilor, pana cand paginile originale au fost extrase si salvate ca si fisiere multiple separate.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca vrei sa iti reduci rata lunara la credit, dar si costul total al acestuia, sau ai...
Aplicatia Mail din iOS permite utilizatorilor sa ataseze cu usurinta orice document in email, atata timp cat...
Folderul My Documents (documentele mele) reprezinta locatia prestabilita folosita de Word pentru a salva fisierele .doc . ...