Ciorba de berbecut

Ciorba de berbecut

Alternativa la ciorba de miel pentru masa de Paste poate fi considerata si ciorba de berbecut.

Apreciata in special in Orient, ciorba de berbecut preparata in Romania se acreste in special cu bors.

Ingrediente:

- 2 litri apa

- un litru bors

- 750 g carne de berbec

- un morcov

- un patrunjel

- 1/2 varza mica

- 500 g rosii

- un ardei gras

- sare.

Mod de preparare:

1

Se spala carnea si se taie in bucati potrivite.

2

Se fierbe in apa, cu un morcov si un patrunjel.

3

Se ia spuma, se potriveste de sare.

4

Cand carnea este fiarta pe trei sferturi, se adauga varza taiata ca taiteii, rosiile si un ardei gras taiat marunt.

Mod de servire:

Ciorba de berbecut se serveste calda impreuna cu ardei iuti.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Reteta apreciata in Orient, ciorba de berbec se consuma foarte frecvent in randul popoarelor arabe. Alaturi de...
Apreciata in special in Delta Dunarii si la Marea Neagra, ciorba de crap cu bors se prepara...
Ciorba de pui este un preparat lichid gustos si satios care se acreste cu bors. Spre deosebire...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare