Iata cum arata o mancare numai buna pe timp de canicula. Vorbim despre tarator, supa bulgareasca, preparata la rece, din castraveti si iaurt, uneori asezonata cu nuca, pe care o vei servi rece de la frigider.
Ingrediente:
- 500 ml de iaurt gras;
- 4 castraveti;
- 100 ml de apa plata;
- 2 linguri de ulei masline;
- 4/5 fire de marar;
- 2 catei de usturoi;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
- pune iaurtul intr-un vas.
- adauga apa plata si omogenizeaza amestecul.
- curata castravetii de coaja si da-i pe razatoare apoi.
- adauga castravetii in iaurt.
- piseaza usturoiul, pune peste el uleiul de masline si adauga-l in supa.
- baga supa la frigider pentru o ora.
- pune supa in castron, asezonaeaza cu sare si piper, presara mararul tocat marunt si adauga un castravete taiat cubulete. Daca iti place gustul. presara si cateva bucatele de nuca.
Pofta buna!