Cum sa incarci bateria telefonului mai repede. Foloseste aceste trucuri

Cum sa incarci bateria telefonului mai repede. Foloseste aceste trucuri

Smartphone-urile ne simplifica mult viata. Singurul lor mare dezavantaj? Durata bateriei. Doar astazi circa 5,13 miliarde de oameni isi vor incarca telefoanele! Din fericire, exista cateva trucuri prin care poti transforma o incarcare banala a bateriei intr-una mai rapida!

Trucuri pentru incarcarea mai rapida a bateriei telefonului:

1. Renunta la incarcarea fara fir. Incarcarea wireless este o metoda relativ noua care ofera mai multa comoditate. Totusi, nu e o modalitate de incarcare eficienta! Cand utilizezi un incarcator fara fir, poate dura de doua ori mai mult sa incarci complet bateria decat folosind metoda clasica! Concret, de obicei, puterea intra direct in telefon atunci cand folosesti un cablu; cand incarci wireless, o mare parte din aceasta energie se pierde sub forma de caldura. Prin urmare, este mult mai eficient din punct de vedere energetic si mai rapid sa incarci telefonul cu un cablu.

2. Cumpara un incarcator rapid. Incarcarea de acest tip presupune pomparea mai rapida de energie pana la un anumit procent, apoi incetinirea la o rata normala de incarcare. Un USB 2.0 standard are o putere de iesire de 2,5W, in timp ce incarcatoarele mai noi si mai rapide au iesiri de la 18 la 100 W. Puterea mai mare inseamna ca telefonul va ajunge la incarcare completa intr-un timp mai scurt. Totusi, un cablu de incarcare rapida va functiona doar in cazul unui telefon conceput pentru a gestiona acet tip de incarcare. Asadar, inainte de a achizitiona un cablu de incarcare rapida, intra in meniul telefonului si vezi daca exista compatibilitate cu aceasta functie.

3. Activeaza modul de economisire a energiei. Inimile bata fara ca noi sa constinetizam. Telefoanele se comporta cumva identic, indeplinind tot felul de functii in fundal in timp ce le folosim. Acesta este motivul pentru care modul de economisire a energiei poate scurta cu cateva minute perioada de incarcare a bateriei. Exista diverse setari de economisire a energiei, in functie de modeul telefonului. Esenta este urmatoarea: e modul de economisire a energiei va scadea elemente precum luminozitatea ecranului, functia CPU si utilizarea datelor. Prin urmare, mai multa energie se va indrepta spre incarcarea telefonului.

4. Gestioneaza aplicatiile si descarcarile. Este posibil ca unele aplicatii sa ruleze in continuare in fundal, fara ca tu sa ai habar. Totusi, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa inchizi fortat toate aplicatiile din meniul multitasking. Inchiderea fortata a acestor aplicatii poate consuma mai multa energie. In schimb, acceseaza setarile bateriei. Acolo, vei gasi o lista de aplicatii care utilizeaza cel mai mult bateria. Le poti inchide sau restrictiona. Este, de asemenea, intelept sa verifici daca anumite aplicatii descarca actualizari, deoarece acest fenomen poate, la randul sau, descarca bateria. Gestionarea activitatii aplicatiei va ajuta telefonul sa se incarce mai repede, deoarece actualizarile si operatiile inutile nu vor consuma energie.

5. Curata portul de incarcare. Praful, scamele si alte murdarii se pot aduna in portul de incarcare in timp. Acesta poate fi motivul pentru care telefonul nu se mai incarca la fel de repede cum erai obisnuit/a. Toate acele resturi adunate in portul de incarcare sunt neconductoare. Prin urmare, mai putina energie este directionata de la cablu la bateria telefonului. Poti curata portul de incarcare cu putin aer comprimat. Si mai bine ar fi sa previi acumularea prafului! Cumpara un capac pentru port!

6. Nu lasa telefonul sa se incalzeasca prea mult. Telefonul tau are un sistem de control termic incorporat. Aceasta regleaza temperatura telefonului. De asemenea, actioneaza ca o protectie impotriva supraincalzirii mobilului. De exemplu, daca lasi telefonul la soare, acesta va lucra mai mult pentru a reduce caldura. Asta inseamna ca se va incarca mai lent. Pentru a evita acest fenomen, evita sa tii telefonul in bataia soarelui, opreste-l cand il incarci, incarca-l intr-o camera rece sau langa un ventilator.

7. Cumpara o baterie noua. Bateriile pe litiu se degradeaza in timp. Asadar, daca telefonul tau se incarca incet, dupa ce ai urmat toate trucurile din lista de mai sus, atunci poate fi timpul pentru o actualizare. Pe unele telefoane, poti verifica starea bateeirie. in caz contrar, exista aplicatii care testeaza capacitatea si starea de sanatate a bateriei. In unele cazuri, poti inlocui bateria si pastra telefonul. Totusi, majoritatea smartphone-urilor moderne nu au baterii detasabile. In concluzie, daca bateria e moarta, e cazul sa schimbi telefonul…

Citeste si: Spune-mi cum folosesti telefonul, ca sa-ti spun cine esti

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista diferite moduri de a prelungi durata de viata a bateriei iPhone, Android sau a telefonului non-smartphone...
Conectarea la Wi-Fi de pe telefon nu e deloc dificila. Asta daca esti putin familiarizat/a cu tehnologia....
Repornirea telefonului este o miscare necesara pentru a mentine viteza telefonului. Probabil, ai auzit destui specialisti in...