Telefoane. Cum sa prelungesti durata de viata a bateriei

Telefoane. Cum sa prelungesti durata de viata a bateriei

Exista diferite moduri de a prelungi durata de viata a bateriei iPhone, Android sau a telefonului non-smartphone . Despre toatea acestea, in materialul de mai jos.

Telefoane. Cum sa prelungesti durata de viata a bateriei:

1. Opreste telefonul. Fa asta doar daca va dura cateva ore, deoarece procesul de oprire sau pornire a telefonului utilizeaza multa putere. Daca nu intentionezi sa raspunzi la telefon in timp ce dormi sau dupa programul de lucru, foarte simplu: opreste telefonul!

2. Redu luminozitatea ecranului. Android sau iPhone utilizeaza mai multa baterie in timp ce ecranul este pornit, mai ales daca luminozitatea este destul de mare. In cazul in care nivelul bateriei este scazut, evitati sa mentii ecranul aprins, nu viziona videoclipuri si stai departe de jocuri si aplicatii cu multe animatii. Daca trebuie sa folosesti ecranul, reducerea luminozitatii va economisi mai multa energie pentru baterie. Utilizeazai un fundal negru, daca ai un ecran AMOLED. Va folosi mai putina energie, deoarece ecranele AMOLED lumineaza doar pixelii necesari unei imagini - daca o imagine este complet neagra, toti pixelii sunt opriti. Cand nu este utilizat, ecranul este probabil setat sa se opreasca dupa o anumita perioada de timp. Poti reduce acest timp din sectiunea How to Adjust the Screen Timeout (Cum sa ajustezi timpul de expirare a ecranulu) pe un telefon Android sau (How to Change Auto Lock Time(Cum sa schimbi timpul de blocare automata) pe un iPhone . De asemenea, daca folosesti un iPhone, dezactiveaza functia Raise to Wake (Ridica-te pentur a te trezi), astfel incat ecranul sa nu se aprinda automat. Veti gasi aceasta setare in Settings > Display & Brightness( Setari > Afisare si luminozitate).

3. Dezactiveaza Bluetooth, Wi-Fi si/sau GPS. Oricare dintre aceste servicii foloseste bateria chiar si cand nu este utilizat. Bluetooth-ul activat presupune consum de energie chiar si atunci cand nu esti asociat, iar daca Wi-Fi este activat, telefonul ta va cauta in mod constant puncte de acces disponibile. Pentru a dezactiva Bluetooth sau Wi-Fi, gliseaza in jos din partea de sus a ecranului de pornire (Android) sau deschide Control Center( Centrul de control ) pe iPhone si atinge Bluetooth sau Wi-Fi . Consulta urn Off Location Services( Cum sa dezactivezi serviciile de localizare) pentru a afla cum sa dezactivezi GPS-ul telefonului. Daca folosesti un telefon non-smartphone, vei gasi, de obicei, optiunile pentru a dezactiva aceste servicii in setari.

4. Foloseste modul avion atunci cand nu ai nevoie de o conexiune stabila la internet. Daca te afli intr-un loc unde acoperirea datelor mobile si a telefonului este slaba sau inexistenta, activeaza modul avion pana cand revii la un serviciu mai bun. Nu vei putea folosi datele mobile sau serviciile telefonice in modul avion, dar poti utiliza in continuare Wi-Fi. Pentru a activa modul avion, gliseaza in jos din partea de sus a ecranului de pornire (Android) sau deschide Centrul de control (iPhone) si alege modul avion.

5. Activeaza modul de consum redus sau de economisire a energiei cand bateria este descarcata. Daca bateria este aproape fara energie, poti activa un mod special pe Android sau iPhone, care ofera timp suplimentar. 

6. Opreste vibratiile. Daca este posibil, punet telefonul pe modul silentios sau foloseste doar doneria. Vibratiile utilizeaza mai multa putere decat tonul.

7. Foloseste camera cu moderatie. Daca bateria e slaba, evita utilizarea camerei foto/video, mai ales functia blit. Fotografia cu blit poate descarca rapid bateria.

8. Efectueaza apeluri telefonice scurte.

9. Mentine bateria rece. Bateria se va descarca rapid, daca este tinuta intr-un mediu prea cald. Evita luminad irecta a soarelui sau pastrarea telefonului in buzunar, unde caldura corpului l-ar putea supraincalzi. In plus, verifica bateria in timp ce se incarca. Daca pare excesiv de fierbinte, este posibil ca incarcatorul sa functioneze defectuos.

10. Incarca bateria in mod corect. Incarcatorul original este solutia cea mai buna. Orice alt tip de incarcator poate dauna telefonului. Bateriile cu hidrura metalica de nichel (NiMH) (obisnuite la telefoanele nonsmartphone) se incalzesc destul de mult in timpul incarcarii, cu exceptia cazului in care folosesti un incarcator lent special . Daca telefonul tau e dispus cu o baterie NiMH, nu iti face griji cu privire la caldura generata in timpul incarcarii decat daca devine atat de fierbinte incat sa fie incomod la atingere. Atunci cand folosesti un incarcator de masina, nu incarca bateria cand temperatura interioara a masinii este mare.

Citeste si: Cum sa economisesti bateria telefonului. Incearca aceste aplicatii Android

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Acumulatorul telefonului tau cedeaza mult prea repede? E firesc. Diversele aplicatii pe care le folosesti consuma energie...
Gadget-urile ne fac viata mai confortabila, dar ne pot crea si o multime de probleme. Iata cateva...
Durata de viata prelungita a bateriei unui dispozitiv electronic este foarte importanta, mai ales daca acesta este...