Cat de periculoase sunt medicamentele solubile?

Cat de periculoase sunt medicamentele solubile?

Daca ai obiceiul sa te tratezi cu medicamente solubile este momentul sa stii cum iti pot afecta organismul.

Recomandate in special pentru raceli, gripe si alte afectiunilor ale cailor respiratorii, Coldrex si alte medicamente care se dizolva in apa sunt nocive pentru sanatate, spun cercetatorii germani.

Cele mai periculoase sunt medicamentele care contin paracetamol, vitamine si substante care scad febra. In anumite cazuri, aceste combinatii pot fi letale.

In timp ce o doza zilnica de paracetamol mai mare de 4 mg poate produce leziuni hepatice, cei care folosesc mai multe tablete pe zi dintr-un medicament care are in componenta sa substantele amintite anterior ar putea ajunge la supradozaj, lucru ce poate sa puna in pericol ficatul, rinichii si alte organe vitale.

Deoarece sunt periculoase pentru sanatate, medicamentele solubile ar trebui sa fie eliberate de farmacii numai pe baza prescriptiilor medicale.

Daca te-ai imbolnavit si ai de gand sa tratezi dupa ureche, inainte de a procura medicamente care se dizolva in apa consulta medicul. Aceasta regula este valabila pentru orice medicamente pe prospectul carora sunt mentionate reactii adverse si contraindicatii.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Zaldiar, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Zaldiar...
Citeste prospectul medicamentului Zaldiar si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Combinand efectul rapid...
Citeste prospectul medicamentului Prodeine 30 si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii terapeutice:...