Cum se trateaza degeraturile usoare?

Cum se trateaza degeraturile usoare?

Degeraturile usoare reprezinta primul stadiu al degeraturilor, insa pot fi la fel de dureroase ca si varianta lor mai grava.

Daca cauzati dureri la nivelul degetelor de la maini sau de la picioare sau la nivelul urechilor, e posibil sa suferiti de degeraturi usoare, caz in care trebuie sa va tratati rapid, pentru ca acestea sa nu se agraveze.

Iata cum se trateaza degeraturile usoare:

Intrati intr-o incapere calduroasa. Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa impiedicati agravarea degeraturilor, indepartandu-va de frig. Asadar cautati un adapost calduros.

Descoperiti zonele afectate. Va veti da seama care sunt partile corpului afectate de degeraturi usoare, dupa durerea si sensibilitatea de la nivelul acestora.

Incalziti zonele afectate repede, introducandu-le in apa calda. Acest procedeu nu este dureros. Daca apa e prea fierbinte, raciti-o putin. Permiteti zonelor afectate sa revina la temperatura si culoarea normala, in apa calda. Pielea nu ar trebui sa mai fie sensibila la atingere.

Daca sunteti intr-un loc in care nu puteti gasi apa calda, incalziti-va zonele afectate, atingand partile corpului aflate la temperatura normala. Daca in timp ce incercati sa va incalziti zonele afectate, observati aparitia unor basici la nivelul acestora, inseamna ca aveti degeraturi grave si trebuie sa va tratati imediat. 

Nu permiteti zonelor afectate sa se raceasca excesiv, din nou, odata ce le-ati incalzit, deoarece acest lucru poate cauza distrugerea tesuturilor, o afectiune extrem de dureroasa, care poate provoca anumite dizabilitati.

Mergeti la un control medical, daca este nevoie. Uneori caldura si odihna sunt cele mai bune remedii pentru degeraturile usoare, insa daca sunteti ingrijorati ca acestea nu se vindeca in mod corespunzator, apelati la medicul de familie, deoarece s-ar putea ca degeraturile sa fie mult mai grave si sa necesite ingrijiri medicale.

Este important de stiut ca degeraturilor pot aparea in orice anotimp, nu numai iarna, cand este foarte frig, Asadar este indicat sa ascultati prognoza meteo si sa va imbracati corespunzator, in functie de vreme, pentru a evita astfel de afectiuni neplacute si dureroase.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In sezonul friguros, expunerea indelungata la temperaturi scazute, insotite de umezeala si vant au un efect negativ...
O vorba din popor plina de umor negru spune ca daca nu te mai doare nimic, inseamna...
Dentitia se refera la procesul in care unui copil incep sa ii apara dintii prin gingii. Acesti...