Durerile nu iti dau pace? Incearca aceste analgezice naturale

Durerile nu iti dau pace? Incearca aceste analgezice naturale

O vorba din popor plina de umor negru spune ca daca nu te mai doare nimic, inseamna ca ai murit. Sigur este o exagerare in interiorul careia regasim si un sambure de adevar. Orice persoana resimte, macar o data la cateva zile, dureri usoare/puternice in anumite zone ale corpului. Poate fi o durere musculara, una de masea, articulara etc. Durerile scurte nu sunt neaparat un semn rau, insa daca ele persista, trebuie sa mergi la medic. Acesta iti va prescrie tratamentul specific.

Tot in popor exista si leacuri naturale, unele extrem de eficiente. Astazi, am hotarat sa iti vorbim despre cateva analgezice naturale care actioneaza in diferite parti ale corpului:

Usturoi. Aceasta planta nelispista din bucataria unei gospodine contine germaniu, seleniu, compusi sulfurici si capsaicina. Ultima e responsabila cu alinarea durerilor. Astfel, usturoiul e un analgezi natural care te scapa de durerile severe de cap, de migrene, de durerile provocate de sinuztia, de dureri dentare sau de nevralgii. De asemenea, usturoiul contine peste 200 tipuri de ingrediente biologic-active, precum si vitamine, minerale, aminoacizi si enzime .

Ghimbir. Radacina aceetei plante tropicale cu miros incantator este folosita in tratarea artritei. Ghimbirul are un puternic efect antiinflamatoriu si analgezic, datorita compusilor sai fenolici bioactivi. Contine gingerol, un compus care previne producerea hormonilor responsabili cu durerea. In medicina, ghimbirul e folosit in diverse retete pentru ameliorarea durerilor de stomac. Trateaza , de asemenea, indigestiile si stimuleaza sistemul imunitar. Radacina de ghimbir poate fi folosita in stare naturala sau sub forma de pulbere sau ceai.

Ciresele sunt gustoase si extrem de sanatoase. Actioneaza ca un remediu impotriva inflamatiei tesuturilor ce cauzeaza durerile de cap. Antocianinele din cirese sunt niste antioxidanti foarte puternici care actioneaza calmant si antiinflamatoriu.

Ardeiul iute contine, ca si usturoiul, capsaicina. De asemenea, ardeiul are rol analgezic si pentru ca reuseste sa reduca din organism o substanta care transmite durerea catre zona afectata. Se poate intampla in cateva minute sau in cateva zile. Cert este ca ardeiul alina durerea. Tot ardeiul iute poate reduce durerile cauzate de migrene, daca e aplicat pe canalele nazale.

Musetelul se foloseste contra durerilor sub forma de infuzie, macerat, extract lichid sau ulei esential. Nu mai e un secret, probabil, pentru nimeni ca musetelul actioneza calmant si analgezic. Poate scadea de asemenea febra, reducand durerile de stomac, cap, dinti sau muschi.

Radacina de valeriana este folosita in tratamentul crampelor, spasmelor musculare si impotriva durerilor cauzate de sindromul premenstrual. Se foloseste ca ingredient actic in anumite analgezice pe care le vei gasi in orice farmacie.

Cuisoarele sunt folosite pe post de condimente, insa au un rl important si in sanatatea organismului. Actioneaza aanalgezic, calmand durerile severe de dinti sau de cap. Eugenolul din cuisoare are acest rol analgezic. Uleiul de cuisoare(diluat) se foloseste pentru a anestezia gingiile, gura si dintii. E o solutie , pana ajungi la dentist.

Citeste si: Cum sa vindeci durerile de gat. Tratamentul acesta isi face efectul in doar cateva ore

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dentitia se refera la procesul in care unui copil incep sa ii apara dintii prin gingii. Acesti...
Citeste prospectul medicamentului Zenapax si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Zenapax este utilizat...
Citeste prospectul medicamentului Trinell, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...