Cum se trateaza o incheietura luxata?

Cum se trateaza o incheietura luxata?

Incheieturile luxate pot cauza dureri mari, mai ales in momentul in care incercati sa folositi mana afectata. Este indicat sa va menajati incheietura, inainte de a o folosi in mod normal.

Iata cum se trateaza o incheietura luxata:

1

Aplicati gheata pe incheietura luxata, imediat dupa accidentare, pentru a reduce inflamatia. Puteti folosi un bandaj cu gheata, deoarece acesta va imobiliza incheietura si o va stabiliza. Infasurati mana pana la cot, fara a strange bandajul prea tare, pentru a nu intrerupe circulatia sanguina.

2

Ridicati bratul peste nivelul inimii, dupa aplicarea bandajului cu gheata, sprijinindu-l pe o perna sau pe un alt suport. Este indicat sa va tineti bratul in aceasta pozitie timp de mai multe zile.

3

Odihniti-va incheietura. Aceasta necesita cateva zile pentru a se vindeca, iar daca o veti forta in acest interval, timpul de vindecare se va prelungi. Cu cat va odihniti mai mult incheietura, cu atat va fi mai bine pentru muschii si tendoanele din aceasta zona.

4

Pastrati incheietura departe de caldura, cat timp este umflata si in curs de vindecare, deoarece caldura va agrava inflamatia, augmentand durerea in incheietura luxata. Faceti dusuri caldute si nu apropiati incheietura de vreo sursa de caldura. Este indicat sa mentineti zona afectata la temperatura corpului sau sa o racoriti.

5

Dupa cateva zile putina caldura este benefica. Odata ce umflatura dispare, puteti aplica un prosop inmuiat in apa fierbinte pe incheietura, timp de jumatate de ora, pentru a ameliora durerea din zona afectata.

6

Dupa cateva zile folositi-va incheietura din ce in ce mai des. O data ce simtiti ca incheietura isi revine la normal, folositi-va de ea, fara a o forta sau a face miscari care ii pot agrava starea sau prelungi timpul de recuperare. In primele doua saptamani folositi-va incheietura afectata doar la activitati usoare si scurte, pana cand o veti putea folosi la capacitate maxima din nou.

Acum stii cum se trateaza o incheietura luxata. Vezi ce trebuie sa faci daca ti-ai luxat glezna.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Constipatia este o afectiune digestiva foarte comuna, ce afecteaza persoanele de toate varstele si care se manifesta...
Consultul optometric reprezinta o investigatie complexa a sanatatii vizuale, prin intermediul careia pot fi descoperite eventuale boli...
Operatia de cataracta este o procedura chirurgicala oftalmologica care consta in indepartatea cristalinului murdar al ochiului si...