Remedii naturale pentru durerile de spate

Remedii naturale pentru durerile de spate

Coloana vertebrala este compusa din vertebre, discuri, ligamente si muschi. Vertebrele sunt oasele cele mai mari din coloana si discurile sunt niste pernute intre acestea.

Ligamentele asigura mobilitatea coloanei si muschii sustin spatele si protejeaza oasele si discurile.

Durerile de spate pot avea mai multe cauze, cum ar fi: osteoartrita, discurile inflamate, nervii prinsi, intinderile musculare sau chiar sarcina. Iata cateva remedii naturale pentru durerile de spate:

1. Masajul spatelui:

Masati-va punctele dureroase, aplicand presiune la nivelul muschilor intinsi, cu ajutorul degetelor sau a pumnilor, folosind miscari circulare sau verticale, la nivelul punctului dureros.  

Folositi un aparat special, pentru a va masa spatele, reducand astfel intinderile musculare sau la nivelul tendoanelor.

Apelati la un maseur profesionist, care va identifica sursa exacta a durerii de spate si care va aplica un tratament regulat, pentru a va scapa de aceasta.

Apelati la ajutorul unui kinetoterapeut – specialist in problemele neuro-musculo-scheletale, in special a celor de la nivelul spatelui, gatului si a incheieturilor. Kinetoterapeutul va analiza problema si va va ajuta sa va indreptati in mod natural coloana, printr-o serie de miscari.

2. Sustinerea corpului:

Folositi o perna lombara, care va restabili pozitia naturala a spatelui atunci cand stati asezati, indreptandu-va coloana, atunci cand stati pe scaun la serviciu sau cand sunteti la volan.

Folositi o perna pentru genunchi, care trebuie pozitionata sub acestia, atunci cand va odihniti sau dormiti pe spate si care va va ajuta sa scapati de tensiunea din partea de jos a spatelui, indreptandu-l.

Faceti schimbari la locul de munca, ce sa cuprinda biroul, scaunul, computerul si alte obiecte pe care le folositi in mod regulat, pentru a va indrepta postura intregului corp. Ridicati masa de birou si scaunul, pentru ca talpile sa fie lipite de podea si bratele de birou. Daca folositi un computer, puneti monitorul la nivelul ochilor.

3. Intinderea spatelui:

Purtati haine comode, care sa va permita sa faceti msicarile necesare in voie, fara a va distrage.

Intindeti partea de sus a spatelui. In primul rand trebuie sa va relaxati muschii, pentru a scapa de durere.

Intindeti partea de jos a spatelui. Intindeti-va pe spate si strangeti genunchii la piept. Aplecati-va capul spre genunchi si stati in aceasta pozitie timp de cel putin 10 secunde, dupa care reveniti la pozitia intiala.

Repetati acest exercitiu pana cand durerea incepe sa cedeze.

Intindeti-va partile laterale ale spatelui. Intideti-va pe spate, cu bratele intinse pe langa corp. Indoiti un genunche si rostogoliti-va pe partea opusa acestuia, cat de mult puteti, tinand umerii lipiti de podea.

Mentineti aceasta pozitie timp de cel putin 10 secunde si apoi repetati miscarea pe partea opusa.

Repetati miscarile, pe ambele parti, pana cand durerea incepe sa se diminueze.

Intindeti-va gatul. Asezati-va sau stati in picioare si aplecati-va capul inainte, pana cand simtiti o intindere in partea din spate a gatului. Rotiti apoi capul cu miscari circulare, atingand pieptul cu barbia, umarul stang cu urechea stanga si rotind capul pentru a va atinge umarul drept cu urechea dreapta si revenind apoi la pozitia initiala.

4. Exercitiile fizice:

Intindeti-va muschii inainte de a incepe orice exercitiu fizic, pentru a-i pregati pentru miscare, marind fluxul sanguin la nivelul acestora.

Incepeti exercitiile la nivelul spatelui, dupa ce durerea acuta incepe sa se diminueze, pentru a intari muschii spatelui si pentru a scapa de intinderile la nivelul ligamentelor.

Inotati pentru a scapa de durerea de spate. Inotul, mersul in apa si aerobicul in apa nu forteaza prea mult spatele, insa intaresc musculatura acestuia.

5. Schimbarea obiceiurilor:

Hidratati-va in mod corespunzator, pentru a constribui la relaxarea musculaturii spatelui. Este indicat ca femeile sa bea 9 cani de lichide pe zi, iar barbatii 13. Puteti sa va hidratati si consumand fructe si legume, nu numai band lichide.

Asigurati-va aportul zilnic necesar de calciu, magneziu si potasiu, nutrienti ce joaca un rol important in relaxarea muschilor si in reglarea impulsurilor nervoase, asigurand, totodata, o hidratare echilibrata a musculaturii. Consumati produse lactate, legume verzi, sucde portocale si cereale, pentru calciu, cereale integrale, leguminoase si proteine pentru continutul de magneziu si avocado, banane si legume verzi pentru aportul de potasiu.

Odihniti-va in mod corespunzator. Dormiti 7-8 ore pe noapte pentru ca organismul sa-si regenereze energia pierduta peste zi. Daca aveti probleme legate de somn, incercati sa va relaxati in fiecare seara, ascultand muzica sau facand o baie calda.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Te doare spatele peste masura? Daca da, probabil esti foarte stresat, incordat. Ar fi cazul sa incerci...
Daca intentionezi sa slabesti, probabil primul gand care iti vine in minte este sa te apuci de...
Exista o multime de antrenamente de gimnastica care te vor ajuta sa scapi de kilogramele in plus...