Exercitii fizice care ard mai multa grasime decat alergatul

Exercitii fizice care ard mai multa grasime decat alergatul
Exercitii fizice care ard mai multa grasime decat alergatul

Daca intentionezi sa slabesti, probabil primul gand care iti vine in minte este sa te apuci de alergat. Nu e rau deloc! Totusi, s-ar putea sa ai timp limitat la dispozitie sau sa ai ceva probleme fizice, cum ar fi cele articulare. In oricare dintre aceste situatii, trebuie sa cauti alternative. Iar ele exista!

O alergare de jumatate de ora inseamna eliminarea a 298 calorii. Asta daca viteza medie este de 8 km/h. Iata care ar fi alternativele, unele chiar mai eficiente:

1. Saritura cu coarda - 372 calorii. Acesta nu este doar un joc popular pentru copii, ci si un exercitiu obisnuit printre sportivii de performanta. Saritura cu coarda ajuta la coordonare si sincronizare, dar reprezinta si un excelent exercitiu cardio. Poti s-o faci in felul tau. Nu exista un exercitiu prestabilit pentru saritura cu coarda!

2. Inot (stilul liber) - 409 calorii. Inotul reprezinta o optiune excelenta pentru arderea caloriilor si pentru prevenirea multor boli. Este o modalitate eficienta de a evita diabetul, accidentul vascular cerebral si alte forme de insuficienta cardiaca. De asemenea, inotul ajuta la intarirea muschilor, cu avantajul de a nu pune presiune pe genunchi sau pe solduri.

3. Alpinism – 409 calorii. Vorbim despre un mod palpitant si distractiv de a arde cateva calorii. Alpinismul pune la treaba muschii din aproape tot corpul. In plus, are beneficii pentru creier, deoarece creste nivelul de concentrare, iar adrenalina si serotonina sunt eliberate din plin in timpul unei escaladari.

4. Ciclism - 614 calorii. Combina plimbarea obisnuita pe bicicleta cu ceva sprinturi. Asta pentru o eficienta sporita. Pe lang arderea sigura a caloriilor, plimbatul cu bicicleta aduce beneficii muschilor inimii, fiind, in acelasi timp, un mod de transport convenabil si ecologic.

5. Step Aerobic – 372 calorii. Step aerobicul reprezinta una dintre cele mai antrenante activitati din sala de sport. E insotita de obicei de muzica ritmata, ceea ce inseamna automat o stare generala mai buna. Exercitiul nu este bun doar pentruarderea grasimilor, ci si pentru imbunatatirea sanatatii cardiovasculare. Intrucat step aerobicul nu streseaza articulatiile, este un antrenament excelent pentru p persoanele ce sufera de osteopenie sau de osteoporoza.

6. Antrenament eliptic - 335 calorii. Aparatele eliptice ofera o modalitate eficienta de a pune la treaba intregul corp. Formeaza atat partea dorsala a corpului (gamba, coapsele, fesieri), cat si partea ventrala (bratele, spatele si pectoralii). Fiind exercitiu cu impact redus, este o optiune excelenta pentru femeile care sa revina in forma dupa sarcina.

7. Burpee - 316 calories. Vorbim despre unul dintre cele mai dinamice exercitii de calistenie(program de exercitii fizice pentru intretinere, executate rapid). Burpee creeaza un raspuns muscular la nivelul intregului corp, permitandu-ti sa pierzi pana la 10 calorii pe minut, in functie de intensitate.

8. Handbal - 446 calorii. Sportul nu este doar o competitie, ci si un mod excelent de a scapa de calorii. Handbalul, in mod special, te ajuta sa slabesti, deoarece te vei misca aproape continuu pe parcursul jocului.

Bonus. Joaca alaturi de copii - 372 calorii (1 ora). Da! Nu e obligatoriu sa faci sport, atata vreme cat ai copii! T e poti juca alaturi de ei si vei arde calorii! O ora de joaca alaturi de cei mici , in fiecare zi, va fi suficienta!

Nota: Valorile mentionate in acest articol iau in considerare o pierdere calorica medie a unei persoane de aproximativ 70 kilograme, care efectueaza exercitiile mentionate timp de 30 minute.

Citeste si: Exercitii fizice pe care poti sa le faci fara sa te ridici din...pat

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Circa 621 de milioane de oameni de pe intreg Mapamondul transforma alergatul in hobby sau in activitate...
Alergatul nu trebuie sa fie plictisitor sau privit ca pe o corvoada. Puteti incerca sa faceti si...
Slabirea in greutate in 2 saptamani, presupune arderea a 17,500 de calorii, prin dieta si exercitii fizice,...