Remedii impotriva tusei la bebelusi

Remedii impotriva tusei la bebelusi

Tusea la un copil mic(1 – 3 ani) este periculoasa, mai ales daca este convulsiva. De cele mai multe ori, tusea este o reactie a unei banale raceli, dar intotdeauna trebuie identificata cauza pentru a folosi la timp tratamentul adecvat. Nu uita: mergi cu copilul la medic, daca tusea este dublata de febra mare si de dificultati ale respiratiei sau, mai rau, senzatie de sufocare!

Cum sa tratezi tusea la copii. Remedii de casa:

Evita sa folosesti medicamente pentru tuse, daca copilul tau are sub 4 ani. Aceste tipuri de medicamente pot favoriza reactii secundare grave la bebelusi si copii mici.

Miere. Un remediu natural excelent impotriva tusei este mierea. Administreaza-i celui mic o lingurita de miere. Tusea se va ameliora. Daca fetita/baietelul are sub 1 an, mierea nu este recomandata, deoarece exista riscul imbolnavirii de botulism(toxiinfectie alimentara provocata de toxina bacilului botulinic).

Unguent mentol. Freaca usor pieptul copilului cu unguentul. Ii vei usura respiratia si tusea se va calma. Poti aplica unguentul si pe picioruse. Apoi, pune peste sosete groase si tine-le pentru o perioada de 2 ore. Desi nu exista o explicatie stiintifica pentru acest proces, multi parinti spun ca acest truc este excelent impotriva racelilor si tusei.

Picaturi nazale saline. Acestea subtiaza mucusul nazal. Mucusul nazal poate provoca secretia post-nazala care duce la tuse. Astfel, aplica 3 picaturi nazale saline in fiecare nara a copilului, apoi ajuta-l sa elimine mucoasa. Repeta procesul pana cand secretiile nazale se limpezesc. Poti cumpara substanta din farmacii sau o poti face acasa. Ai nevoie de un amestec din 2 grame de sare si 240 militri de apa fiarta si racita.

Mediu curat si sanatos. Iritantii de mediu pot provoca/ inrautati tusea unui copil mic. Aceste substante iritante sunt praful, parul animalelor de companie, produsele de curatare si fumul. Iata cum poti mentine un mediu sanatos pentru cel mic:

- fa curatenie de cate ori ai ocazia;

- nu permite animalelor de companie sa patrunda in camera copilului;

- pune un purificator de aer in dormitorul celui mic;

- nu folosi substante chimice puternice in camera in care sta copilul. Poti folosi produse de curatare naturale.

- nu fuma in casa.

Cum sa tratezi tusea la copii. Hidratarea:

Apa, lapte si suc. Apa este ideala pentru hidratarea celui mic. In schimb, laptele si sucul natural, altul decat cel de portocale care irita gatul, ajuta impotriva tusei.

Supa de pui este o mancare delicioasa care face minuni impotriva racelilor si a tusei, dar este si o solutie de hidratare.

Somnul inalt. Invata-l pe cel mic sa doarma cu capul ridicat. Il vor ajuta cateva pernite confortabile. Daca are capul suficient de sus in timpul somnului, mai putine secretii nazale ii vor ajunge in gat si astfel tusea nu isi va face simtita prezenta. Pe scurt, ridicarea capului ajuta la reducerea picurarii post-nazale care provoaca tuse.

Dusul fierbinte. Cand ii faci baie copilului, asigura-te ca , intai, ai umplut baia de aburi. Da drumul la dus cu cateva minute inainte de a imbaia bebelusul. Vaporii de apa vor usura tusea.

Umidificatorul. Foloseste un umidificator cu apa rece in camera copilului tau pe timp de noapte. Aerul umed va impiedica uscarea nasului si a gatului. Astfel si tusea e mai putin probabila, iar copilul tau se va odihni mult mai bine. Daca nu ai un umidificator, poti atarna un prosop umed in camera celui mic.

Cum sa tratezi tusea la copii. Pediatrul:

Suna medicul, daca bebelusul tuseste convulsiv si are o respiratie suieratoare. In aceasta situatie, cel mic ar putea suferi de crup( afectiune respiratorie cauzata de o infectie virala a cailor respiratorii superioare ). Respiratia suieratoare si o tuse cu flegme ar putea fi cauzate, de asemenea, de o bronsita. Doar un pediatru va da diagnosticul corect si va oferi un tratament adecvat pentru crup/bronsita.

Tuse repetitiva si inrautatita. Fii atent la momentul cand copilul a inceput sa tuseasca! Daca tusea nu dispare in decurs de 10 zile, apeleaza la un medic pediatru. Daca tusea se agraveaza, la fel, mergi la medic!

Febra si stare letargica. Aceste doua fenomene pot indica afectiuni mai grave. Daca febra trece de 38 grade, iar copilul e lipsit de energie, du-l la medic cat mai repede!

Probleme respiratorii si senzatie de voma. Tusea, stare de voma, respiratie dificila? E cazul sa mergi rapid la pediatru! Un alt semn ca tusea e dificila? Copilul se va inrosi vizibil la fata!

Citeste si: Cum sa prepari cel mai tare sirop de tuse natural

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tusea ne afecteaza cam pe toti, mai ales in sezonul rece. Daca nu vrei sau, mai rau,...
Tusea nu iti da pace? N-o lasa sa isi fac de cap. Poti face chiar acasa un...
Tusea nu iti da pace, mai ales in sezonul rece? N-o lasa sa isi fac de cap....