Ce se intampla in corpul tau cand saruti pe cineva

Ce se intampla in corpul tau cand saruti pe cineva

Sarutul persoanei iubite nu doar ca va intareste legatura si va face sa va simtiti minunat, dar va ajuta si din punct de vedere al sanatatii! De exemplu, s-ar putea sa te ajute sa scapi de o durere nesuferita de cap!

Beneficiile sarutului:

1. Ajuta la o mai buna circulatie a sangelui. Un studiu a relevat faptul ca persoanele care se sarutau mai des aveau niveluri mai scazute de colesterol. Cand te saruti, organismul incepe sa produca mai multa oxitocina. Acest hormon ajuta la ameliorarea stresului si anxietatii, care pot contribui la niveluri ridicate de colesterol. Sarutul poate ajuta, de asemenea, la scaderea tensiunii arteriale.

2. Calmeaza reactiile alergice. Sarutul scade nivelul de stres si aduce multe emotii pozitive, care pot ajuta la reducerea alergiilor. Cu toate acestea, trebuie sa retii ca, daca partenerul/a a mancat un aliment la care esti alergic, ai putea suferi o reactie alergica.

3. Intinereste pielea fetei. Muschii faciali sunt implicati atunci cand te saruti, ceea ce inseamna un real antrenament pentru tonifierea pielii. Poti arde pana la 26 calorii/minut, in timpul sarutului. De asemenea, sarutul creste fluxul de sange la nivelul fetei, fenomen care poate stimula productia de colagen si elastina. Astfel, chipul tau va arata mai tanar.

4. Amelioreaza durerile de cap si crampele provocate de menstruatie. Daca ai dureri de cap sau crampe menstruale, incearsa doua-trei saruturi patimase cu persoana iubita. Sarutul dilata vasele de sange si iti scade tensiunea, deci poate ajuta la reducerea durerii.

5. Poate preveni cariile. Sarutul creste productia de saliva, responsabila cu protejarea dintilor impotriva bacteriilor daunatoare. Unii experti spun, de asemenea, ca ionii minerali din saliva pot chiar ajuta la repararea micilor leziuni de la nivelul smaltului dentar. Totusi, igiena bucala e foarte importanta, deoarece exista si bacterii daunatoare ce pot fi transferate in timpul sarutului.

6. Te poate ajuta sa slabesti. Sarutul determina organismul sa produca mai multa dopamina. Daca acest hormon nu se regaseste suficient in corp, este posibil sa ai mai multe pofte alimentare, ceea ce inseamna, de obicei, ca vei manca mai mult, mai njecontrolat si mai nesanatos. Niveluri mai ridicate de dopamina pot controla, in schimb, apetitul. Astfel, vei putea sa controlezi si greutatea corporala.

7. Poate elimina starea de somnolenta. Dopamina iti afecteaza si nivelul de energie. Daca nivelul acestui hormon este scazut, s-ar putea sa te simti obosit/a. Sarutul iti poate creste, asadar, nivelul de energie.

Citeste si: Test psihologic. Spune-mi ce vezi, ca sa-ti spun cum iubesti

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dermatita seboreica este o afectiune comuna a pielii care afecteaza in mare masura scalpul. Boala poate provoca...
Constipatia este o afectiune digestiva foarte comuna, ce afecteaza persoanele de toate varstele si care se manifesta...
Consultul optometric reprezinta o investigatie complexa a sanatatii vizuale, prin intermediul careia pot fi descoperite eventuale boli...