Cum sa detoxifici plamanii. Metode naturale

Cum sa detoxifici plamanii. Metode naturale

Poluarea si fumatul sunt principalele cauze ale afectiunilor pulmonare. Aproximativ 65 milioane de persoane din intreaga lume sufera de boala pulmonara cronica. Totusi, exista modalitati de a mentine plamanii sanatosi, chiar si in aceste conditii. Din fericire, organul fara de care nu am putea respira are o capacitate extraordinara de regenerare!

Cum sa detoxifici plamanii. Metode naturale:

 Bauturi cu efect detoxifiant. Plamanul incepe sa se deotxifice dupa 2 saptamani pana la 3 luni. Practic, dupa aproximativ o luna, ar trebui sa te simti mai bine. Pentru a ajuta plamanii sa elimine surplusul de mucus, consuma urmatoarele bauturi: miere cu apa fierbinte, apa cu lamaie, ceai verde, suc de morcovi, turmeric si ghimbir, bauturi cu banane, spanac si fructe de padure.

Terapie cu sare. Aceasta tepie presupune sa respiri aer care contine particule mici de sare. Stiintific se numeste haloterapie, reprezentand un tratament alternativ pentru problemele pulmonare precum astmul sau bronsita. Aceste tratamente se fac cu succes in saline. Din fericire, Romania nu duce lipsa de astfel de locuri. Reamintim doar de Slanic Prahova, Slanic Moldova sau Praid.

Ulei de oregano. Uleiul de oreganio ste un decongestionant natural. Pentru o eficienta sporita, fa un amestec din doua parti egale de ulei de oregano si ulei de migdale. Pune maximum 2 picaturi cu ajutorul unei pipete sub limba. Pastreaza uleiul in gura 3-5 minute, apoi scuipa-l si clateste-te cu apa. Fa asta de 3 ori pe zi timp de 4 saptamani.

Bai calde, cel putin de 3 ori pe saptamana. Pentru a respira mai usor, trebuie sa faci si bai calde, de 2 pana la 3 ori pe saptamana. Ai grija ca apa sa nu fie prea fierbinte. Temperatura optima se incradeaza intre 32 si 40 grade Celsius.

Produse sanatoase vs produse nesanatoase. In primul rand, introdu in dietaalimente detoxifiante, antiinflamatoare, cum ar fi produsele picante, ridichile si ierburile. De asemenea, renunta sau macar redu consumul unor alimente care cresc nivelul de mucus din plamani. Printe acestea se afla, lactatele, inclusiv branza, untul, iaurtul si chefirul si orice alimente procesat, in special carnea la conserve!

Mentine igiena limbii. Daca te speli pe dinti de 2 ori pe zi, nu uita sa periezi si limba! Acest organ aduna multe bacterii care pot face rau inclisuvi plamanilor!

Exercitii de respiratie cu buzele stranse. Acest tip de exercitii elibereaza aerul din plamani, imbunatateste ventilatia si provoaca o stare generala de relaxare. Iata ce trebuie sa faci:

- relaxeaza-ti muschii gatului si umerilor;

- inspira incet pe nas, numarand pana la 2, cu gura inchisa. Incearca o respiratie normala, nu una foarte profunda;

- strange buzele si expira incet, in timp ce numeri pana la 4;

- repeta tehnica de 4-5 ori pe zi.

Exercitii fizice pentru eliminarea mucusului din plamani. Pasi:

- intinde-te pe spate si indoaie piciorul drept;

- intoarce-te pe partea dreapta;

- roteste-ti partea superioara a corpului si sprijina-te pe podea in pozitia culcat;

- indoaie bratul stang la nivelul umerilor;

- intoarce-ti capul spre dreapta, dar ai grija ca pozitia sa fie confortabila;

- metine aceasta pozitie timp de 30 secunde- 1minut;

- repeta exercitiul si pe cealalta parte.

Citeste si: Cum sa-ti mentii plamanii puternici si sanatosi

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Plamani sanatosi si o respiratie pe masura. Cu totii ne dorim asa ceva, mai ales intr-o perioada...
Plamanii au rolul de a transporta oxigenul din atmosfera in sange si de a elimina dioxidul de...
Plamanul este organul fara de care nu am putea sa respiram. In 24 ore, un om normal...