Cum sa te mentii sanatos. Invata bioritmul organelor interne (II)

Cum sa te mentii sanatos. Invata bioritmul organelor interne (II)

Bioritmul reprezinta ritmul activitatii organismului datorat particularitatilor biologice individuale. Putini stiu, insa, ca fiecare organ din corpul uman are propriul sau bioritm.

Bioritmul cotidian al organelor interne este esential penru sanaatea ta. Asta daca il respecti in mare masura. Fiecare dintre organele corpului are o activitate maxima timp de 2 ore pe zi. Astazi, vom vedea cum trebuie sa te comporti cu fiecare organ in parte, in aceasta perioada de activitate intensa:

1. Stomacul

- functiile acestuia sunt la nivel maxim intre orele 7:00 si 9.00.

- consuma alimente sanatoase la micul dejun. Nu manca grabit!

2. Splina si pancreasul

- cele doua organe functioneaza la parametri cei mai inalti intre 9.00 si 11.00.

- in aceasta perioada, nu consuma alimente care se digera greu.

- pancreasul controleaza nivelul glicemiei. Deci, e bine sa nu mananci multe dulciuri pentru a nu-l forta.

- splina sau cimitirul trombocitelor, daca nu functioneaza la nivel optim, se poate perturba nivelul trombocitelor din singe.

3. Inima

- ceasul functioneaza la cel mai inatl nivel intre 11:00 si 13:00.

- in aceasta perioada nu se recomanda mese consistente. Acestea inseamna un consum suplimentar de energie, care va fi luat din energia necesara activitatii intense a inimii.

4. Intestinul subtire

- are cea mai intensa activitate intre orele 13:00 si 15:00.

- activitatea intestinului subtire, cu rol important in procesul de digestie, e ghidata de sistemul nervos vegetativ, aceasta putand fi blocata sau dereglata de stres sau de nervozitate. Din acest motiv se recomanda ca masa de pranz sa fie una relaxanta.

5. Vezica urinara

- in ntervalul 15:00 - 17.00 functioneaza la maximum vezica urinara.

- aceasta are un rol important in dezintoxicarea organismului, impreuna cu rinichii. Poti accelera procesul cu ajutorul ceaiurilor diuretice, care au un efect total daca sunt consumate pana la ora 19:00.

6. Rinichii

- intre 17:00 si 19:00 rinichii functioneaza intens. Daca in acest interval orar, ai parte de un masaj de realxare si de o ceasca de ceai diuretic, vei produce o dezintoxicare mai eficienta a organismului.

7. Circulatia sangvina

- are o activitate intensa intre orele 19:00 si 21:00.

8. Acumularea energetica

- intre 21.00 si 23.00 se realizeaza o acumulare intensa de energie in corp. Cei care sunt in aceasta perioada sensibili la frig, cei care nu pot dormi decat intr-o camera incalzita, nu ar trebui sa ignore acest semnal. A aparut undeva un dezechilibru fizic sau emotional care nu trebuie ignorat.

- majoritatea oamenilor, mai ales persoanele tinere, se simt pline de energie in acest interval orar.

9. Vezica biliara(bila)

- bila functioneaza la cei mai inalti parametri intre orele 23:00 si 1:00

- stresul si mancarea consistenta cu prajeli si grasimi in perioada serii impiedica o functionare corecta a bilei.

- compresele umede si calde aplicate pe zona ficatului sint benefice in acest interval orar. Ceaiul fierbinte, baut cu inghitituri mici, mai ales cel de pelin, baut cu 20 minute inainte de masa, ajuta la activarea functiei biliare. Sucul de ridichi este benefic, de asemenea.

- evita in acest interval orar bauturile si alimentele reci. Daca ai probleme cu bila si ficatul, ar fi bine sa nu faci ture de noapte!

10. Ficatul

- functioneaza la capacitate maxima intre 1.00 si 3.00.

- ficatul sufera din cauza toxicitatii marite a unor alimente, a alcoolului, nicotinei, cit si a stresului. Intre orele 1.00 si 5.00 alcoolul si nicotina au un efect mult mai nociv!- ficatul se poate reface, daca ii oferi odihna si o buna incalzire a corpului.

11. Plamanii

- ei sunt stapanii corpului intre orele 3:00 si 5:00 dimineata

- fumatorii ar trebui sa stie bine ast, deoarece au excese de tuse in acest interva orar. Plamanii curata intens rezidurile acumulate in urma fumatului.

12. intestinul gros

- e cel mai activ intre orele 5:00 si 7:00.

- hrana sta in intestinul subtire circa 2 ore, iar in cel gros, chiar 20 de ore. Scaunul subtire indica probleme de digestie in intestinul subtire, iar constipatiile pun in evidenta o crestere a toxicitatii organismului.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Bioritmul reprezinta ritmul activitatii organismului datorat particularitatilor biologice individuale. Putini stiu, insa, ca fiecare organ din corpul...
Traim, de multe ori, cu senzatia ca trebuie sa investim multi bani in produse de ultima generatie...
Ai trecut de 50 ani? Probabil, e un moment minunat din viata ta plina de impliniri! In...