Cum sa-ti imbunatatesti auzul

Cum sa-ti imbunatatesti auzul

Tot mai multe persoane se confrunta cu probleme de auz sau chiar cu pierderea acestuia, datorita unor factori interni si externi.

Iata cum va puteti imbunatati auzul:

Mergeti la un control O.R.L., pentru a beneficia de un consult de specialitate, ce poate dezvalui cauza problemelor de auz.

Imbunatatiti-va auzul prin diferite exercitii cardiovasculare, care va vor imbunatati circulatia sanguina si implicit auzul.

Incercati sa filtrati zgomotele, ascultand muzica la volum mic, in timp ce purtati o conversatie cu cineva. Adaugati, treptat, alte 2 surse de muzica, in timp ce va concentrati pe conversatie. Acest lucru va va antrena urechile sa filtreze sunetele ambientale.

Exersati identificarea surselor de sunete. Inchideti ochii si rugati-va un prieten sa mearga intr-o locatie, la alegere, departe de voi (pana la 6 metri) si sa emita sunete de 2 secunde, cu un clopotel sau un corn si apoi aratati cu degetul in directia de unde credeti ca a fost emis sunetul. Rugati-va prietenul sa schimbe directia si distanta de fiecare data cand repeta exercitiul.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Toxinele sunt substanta toxice elaborate de catre anumite microorganisme si responsabile de capacitatea acestora de a provoca...
Genetica este stiinta care studiaza modul in care organismele vii mostenesc trasaturi, de la inaintasii lor, stabilind...
Exista o serie de alimente, ce trebuie excluse din alimentatie, deoarece sunt daunatoare pentru sanatate, putand provoca...