De ce e bine sa dormi cu o perna intre genunchi

De ce e bine sa dormi cu o perna intre genunchi

Somnul este un proces esential pentru buna functionare a organismului. E necesar sa dormi intre 7 si 8 ore pe noapte. La fel de importanta este si pozitia in care te odihnesti. O pozitie nefireasca iti poate provoca diverse probleme de sanatate, cum ar fi durerile de spate.

Specialistii recomanda pozitia fetala pentru somn. Indiferent daca dormi pe stanga sau pe dreapta, ar fi bine sa adaugi o perna moale in aceasta rutina. Iata de ce e bine sa dormi cu o perna intre genunchi:

Ajuta la corectarea posturii. Unele pozitii de dormit sunt mai bune pentru coloana vertebrala decat altele, asa ca modul in care ne pozitionam corpul este de mare importanta. Multe studii au aratat ca intinderea asimetrica in pat poate provoca deteriorarea structurii coloanei vertebrale. Din acest motiv, e indicat sa adaugam o perna intre genunchi, atunci cand dormim in pozitie fetala. Ne vom odihni, astfel, intr-o pozitie de simetrie.

Previne sciatica si durerile de spate. Unele persoane duc pe picioare dureri cronice de spate. Ar putea reduce aceste chinuri, plasan o perna intre picioare. Astfel, are loc alinierea bazinului si soldurilor, se reduce comprimarea si, in consecinta, disconfortul constant in aceasta zona este redus. Aceste dureri sunt cauzate, in principal, de distributia nepotrivita a greutatii corpului in timpul somnului.

Imbunatateste calitatea somnului in timpul sarcinii. Specialistii recomanda sa dormi pe o parte, in perioada de gestatie. De asemenea, adaugarea unei perne este foarte importanta: ajuta la reducerea tensiunii spatelui, pastrand coloana vertebrala intr-o pozitie potrivita. Pe piata exista modele de perne special concepute in acest scop, in forma de C si U pentru a se potrivi tipului de corp.

Cum sa asezi in mod corect perna:

- intinde-te in pozitie fetala;

- evita sa lasi un spatiu intre talie si saltea;

- pune perna pe partea superioara a coapsei pentru a mentine soldurile aliniate;

- daca preferi sa dormi cu genunchiul de sus in fata, foloseste 2 perne.

- daca dormi cu fata in sus, pune o perna sub spate, pentru a sustine coloana. Vei ameliora astfel durerile de spate. De asemenea, poti folosi un prosop sau o alta perna mica pentru a-ti sustine talia, astfel incat corpul sa fie aliniat, distribuindu-ti greutatea uniform si impiedicandu-te sa te misti sau sa te rostogolesti in pat in timp somnului.

Important: in cazul oricarui disconfort, cea mai buna optiune este consultarea medicului specialist!

Citeste si: De ce dorm japonezii pe podea. 5 motive sa incerci acest stil de viata

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice om care adopta un stil de viata sanatos stie ca trebuie sa doarma intre 7 si...
Esti pasionat de pescuit, dar esti novice in domeniu? Ai vrea sa prinzi si peste mai mare...
Circa 30% din populatia planetei sufera de insomnie cronica. Numarul persoanelor care folsoesc somnifere creste odata cu...