Plimbarea in padure – remediu japonez de prevenire a cancerului

Plimbarea in padure – remediu japonez de prevenire a cancerului

Fiecare dintre noi a facut macar o data o plimbare in padure si s-a bucurat de frumusetea naturii.

Unii oameni chiar locuiesc in mediu forestier sau in preajma acestuia sau calatoresc mii de kilometri pentru a se plimba prin padurile tropicale.

Exista o traditie japoneza straveche, numita Shinri-iokuili (“imbaierea in padure”), care este extrem de populara si in zilele noastre, din motive de natura biochimica.

Unii cercetatori sunt de parere ca petrecerea timpului in padure ajuta la intarirea sistemului imunitar si la prevenirea cancerului si a altor boli cronice.

Oamenii de stiinta au testat un anumit numar de persoane inainte si dupa ce au facut o plimbare de 2 ore prin padure si majoritatea participantilor s-au dovedit a fi calmi, au avut capul limpede si o tensiune arteriala optima.

Vegetatia din padure, copacii si plantele, emit in mediul inconjurator compusi antimicrobieni organici volatili, care distrug virusii si bacteriile, ce afecteaza negativ sistemul imunitar uman.

Cand facem o plimbare prin padure, inhalam compusii protectori, emisi de copaci si efectul protector al acestora poate dura pana la aproximativ 2 luni.

Cand ne plimbam in padure putem spune ca ne imbaiem in imunitatea ei naturala. De aceea aceasta activitate este foarte importanta, pentru a preveni aparitia cancerului si pentru sanatatea intregului organism.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cancerul la stomac, cunoscut si sub denumirea de cancer gastric, se produce atunci cand celulele sanatoase din...
Consumul de sare in exces este considerat un pericol pentru sanatate. Cel putin asta stim de la...
Cancerul nu are inca un remediu, din punctul de vedere al medicinei clasice. Din fericire, exista metode...