Cum sa te comporti in alte tari. Lucruri pe care nu e bine sa le faci

Cum sa te comporti in alte tari. Lucruri pe care nu e bine sa le faci

Iti place sa vizitezi alte tari? Poate job-ul te obliga sa calatoresti mult? In oricare dintre situatii te-ai afla, trebuie sa te informezi cu privire la locul in care urmeaza sa traiesti o perioada, dar si cu privire la obiceiurile locului respectiv. Sunt comportamente care , fara sa-ti dai seama, ar putea jigni localnicii. Iata o serie de gesturi care nu sunt binevenite in anumite tari.

Ce nu trebuie sa faci in aceste tari:

Franta. Nu se mparte, de obicei, nota de plata. Francezilor nu prea le place sa vorbeasca despre bani, iar o impartire a notei de plata inseamna lipsa de educatie. Totusi, cand grupul este mai mare, fiecare isi plateste ce consuma. 

Japonia. In Tara Soarelui Rasare oferirea bacsisului e considerata o ofensa. Daca vrei sa iti exprimi recunostinta pentru serviciile de care ai beneficiat, e indicat sa oferi un mic cadou.

Grecia. Nu face cu mana in aceasta tara. Acest gest inseamna respingere nu o forma de salut.

India. In India, este jignitor sa atingi o persoana de sex opus in public. 

Australia si Anglia. E lipsa de bun-simt sa nu respecti statul la coada in aceste tari. Fenomenul e valabil oriunde: de la mall,  la transportul public si pana in puburi.

Emiratele Arabe Unite. In aceasta tara, fotografierea fara consimtamant este considerata o crima! Daca nu te supui acestei legi si mai ales daca postezi fotografia respectiva pe o retea de socializare, ai putea ajunge pentru 6 luni la inchisoare, suferind si o amenda usturatoare(circa 136 000 dolari americani).

Turcia. Semnul ok(cercul format din aratator si degetul mare) nu se face, deoarece semnifica altceva. E ca si cum ai arata degetul mijlociu...

Singapore. Nu hrani pasarile, daca te afli in aceasta tara. Altfel, vei primi o amenda maricica. La fel, daca arunci gunoi pe strada sau daca mesteci guma!

Bulgaria si Albania. Datul si/sau clatinatul din cap au o semnificatie aparte in aceste doua tari. Daca dai din cap de sus in jos, spui NU, iar daca din cap dintr-o laterala in alta , spui DA...

Olanda. Olandezii se deplaseaza masiv cu bicicletele. Vorbim despre principalul mijloc de transport din aceasta tara. Asa ca evita sa mergi pe jos pe altundeva decat pe tortuar, deoarece poti fi lovit in orice clipa de un biciclist!

Citeste si: Cum saluta oamenii in diferitele colturi ale lumii

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Te uiti la orizont intr- o dupa-amiaza perfect normala si observi ca cerul straluceste intr-o nuanta ciudata...
Soarele ne incalzeste in fiecare zi, facand posibila continuitatea vietii pe Terra. Dar cum se desfsoara intregul...